Depay met Lyon naar kwartfinales Champions League

Olympique Lyonnais heeft ten koste van Juventus de kwartfinales van de Champions League bereikt. In Turijn verloor de ploeg van Memphis Depay weliswaar met 2-1 van Juventus, maar doordat ze de eerste wedstrijd hadden gewonnen met 1-0 is Lyon door.

Lyon kreeg al na twaalf minuten een omstreden strafschop. Houssem Aouar leek een schwalbe te maken, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Ook de VAR greep niet in, waarna Memphis Depay met een panenka de 0-1 op het scorebord zette.

De goal van Depay maakte de opdracht voor Juventus, met Matthijs de Ligt als basisspeler, nog lastiger. De thuisploeg moest drie doelpunten maken en kreeg in de eerste helft daarbij de hulp van de scheidsrechter. Net zoals bij de penalty van Lyon legde hij de bal op de penaltystip na een ongelukkige handsbal, waarna Cristiano Ronaldo de 1-1.

Een kwartier na rust maakte Ronaldo het duel op schitterende wijze weer helemaal spannend. Na een afstandsschot met links verdween de bal via keeper Lopes en de paal in het doel.Met die stand had Juventus nog slechts één treffer nodig om Lyon uit te schakelen. Maar zover kwam het niet voor de kampioen van de Serie A.

Daardoor mag Olympique Lyonnais zich opmaken voor de kwartfinale tegen Manchester City, dat Real Madrid uitschakelde.