Day en Todd na openingsronde PGA Championship aan de leiding, Luiten in de middenmoot

De Australiër Jason Day en de Amerikaan Brendon Todd staan na de eerste dag van het PGA Championship in San Francisco aan de leiding. De beide golfers gingen op de lastige baan van TPC Harding Park rond in 65 slagen, vijf slagen onder par.

Day en Todd hebben een slag voorsprong op negen achtervolgers, met onder Brooks Koepka. De Amerikaan won de laatste twee edities van het PGA Championship. Ook Tiger Woods kende een redelijk goede eerste dag. De Amerikaanse golflegende staat na de eerste op een gedeelde twintigste plaats met drie slagen achterstand op de leiders Day en Todd.

Joost Luiten is het PGA Championship gestart met 71 slagen. Zijn 1-over par kwam mede tot stand door het maken van drie bogeys en twee birdies. De Nederlander vertoeft daarmee in goed gezelschap want ook de nummer één van de wereld Justin Thomas staat na de eerste dag op 71 slagen.

Luiten zou aanvankelijk niet meedoen op het Harding Park in Californië. Toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen werden versoepeld en de golfers niet eerst twee weken in quarantaine hoefden, besloot Luiten alsnog mee te doen aan het eerste majortoernooi van het jaar.

Hoogtepunten openingsronde PGA Championship