Van der Mark 7e in World Superbikes-race, Redding domineert

Het weekeinde met drie World Superbikes-races in Jerez is zondag afgesloten met de tweede reguliere race. Dat leverde met name in het slot helaas niet heel veel spanning op, maar het begin was de moeite waard.

Jonathan Rea won de superpolerace en vertrok dus vanaf poleposition, met Scott Redding en Michael van der Mark naast hem op de eerste rij. Rea en Redding behielden de eerste twee plekken, Loris Baz, Chaz Davies, teamgenoot Toprak Razgatlioglu en oud-teamgenoot Alex Lowes kwamen langs Van der Mark.

Redding opende al snel met succes de aanval op Rea, die een paar ronden later gepakt werd door Redding's Ducati-teamgenoot Davies. Ook Razgatlioglu ging voorbij wereldkampioen Rea, waarna diens teamgenoot Lowes voor wat onrust zorgde in die onderlinge strijd. Baz schoof achter hen het grind in, Van der Mark lag zo op plek zes.

Van der Mark kreeg richting de helft van de race bezoek van Michael Ruben Rinaldi, die zijn Ducati in drie pogingen binnendoor drukte. Rinaldi was opvallend lekker bezig en in no-time ging de Italiaan ook voorbij het Kawasaki-duo Lowes en Rea.

Daarmee waren de posities zo'n beetje verdeeld en Redding boekte weer een indrukwekkende zege, voor Davies en Razgatlioglu. Rinaldi werd knap vierde, voor Lowes, Rea en Van der Mark.