Anderson en Smith naar halve finale World Matchplay

Gary Anderson en Michael Smith hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de World Matchplay. Anderson versloeg Simon Whitlock met 16-12. Smith won in een lastige partij van Krzysztof Ratajski: 16-13.

De 49-jarige Anderson begon goed aan zijn partij tegen de twee jaar oudere Whitlock en had al gauw een break voorsprong te pakken. De Australiër leek zijn achterstand via een 120-finish in de dertiende leg ongedaan te maken, maar vervolgens liep de Schot uit naar 10-6. The Wizard gaf niet op en kwam terug tot 10-10. Het slotakkoord bleek toch voor Anderson te zijn en won de partij met 16-12. 

De 29-jarige Smith en de veertien jaar oudere Ratajski waren behoorlijk aan elkaar gewaagd in de Marshall Arena. Bully Boy nam weliswaar meteen een break voorsprong, maar zijn opponent herstelde het evenwicht mede door een finish van 128. Tot en met 9-9 ging het vervolgens gelijk op, waarbij Ratajski enkele fraaie finishes van 161 en 139 liet noteren. Smith raakte daar niet van onder de indruk en liep uit naar 14-9. The Polish Eagle knokte zich nog terug tot 15-13, maar alsnog gewonnen geven. 

In de halve eindstrijd nemen Anderson en Smith het tegen elkaar op. Vrijdag worden de andere twee kwartfinales gespeeld. Daarin speelt Vincent van der Voort, de enig overgebleven Nederlander in het toernooi, tegen Glen Durrant en bindt Adrian Lewis de strijd aan met Dimitri Van den Bergh.