FOK! Wat een weer: op en af

Mogge!  

Gisteren had ik dan echt eens geluk. Het is niet echt gebruikelijk zo vroeg in het seizoen, maar het gebeurde toch. Buien die op zee ontstonden trokken precies over Haarlem heen. Dat waren pittige buien. Helaas trokken ze wel vrij snel weg, maar toch kon ik ruim 8 mm aftappen. Een paar km verderop bleef het zo goed als droog. In Vijfhuizen bijvoorbeeld werd slechts 0,3 mm afgetapt. Dus wat een geluk had ik zeg!  

Ook in de rest van het land vielen fikse buien. Er kwam ook onweer en hagel bij voor. De wolkenluchten die daarbij hoorden waren soms echt schitterend. Het enige nadeel van deze dag waren de ondermaatse temperaturen en de vele wind. Toch mag dat de pret niet drukken! 

We hadden een frisse nacht met minima tussen de 8 en 11 graden. Ideaal slaapweer dus. En dat blijft het voorlopig ook wel.

Vandaag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. Er passeert tijdelijk een zone met wat regen of een bui, maar daar vallen geen grote hoeveelheden uit. Later klaart het dan ook weer op.

In de avond betrekt het opnieuw en gaat het vanuit het westen weer af en toe regenen. Het blijft vrij fris met maxima tussen de 17 en 22 graden. De wind is een stuk minder dan vandaag, maar neemt in de avond weer wat toe en komt uit het westen.

Echt stabieler weer zit er begin volgende week aan te komen.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Sterns (Foto: Scherpschutter)
Sterns op jacht naar visjes. Fraaie foto van Scherpschutter. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.