Napoli met recordgoal van Mertens naar finale Coppa Italia

Napoli heeft zich voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi geplaatst. Napoli had de eerste wedstrijd met 0-1 gewonnen in Milaan gewonnen van Inter en in het tweede duel kwam Internazionale niet verder dan 1-1, waardoor Napoli in de finale staat tegen Juventus.

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, begon sterk aan de wedstrijd. Na drie minuten kwam Inter al op voorsprong via Chrstian Eriksen. De oud-Ajacied nam een hoekschop die door niemand werd aangeraakt.

Internazionale had de controle over de wedstrijd maar vlak voor rust kwam Napoli toch langszij. Dries Mertens maakte op aangeven van Lorenzo Insigne de 1-1, waarmee hij zijn 122ste doelpunt in dienst van Napoli scoorde. De kleine Belg mag zich nu topscorer aller tijden noemen van Napoli, met 122 doelpunten.

Internazionale probeerde het in de tweede helft nog wel maar steeds stuitte de aanvallers van Inter op een uitstekende doelman Ospina, die de finale tegen Juventus wel moet missen vanwege een gele kaart die hij kreeg vanwege tijdrekken.