Bayern München begint hervatting Bundesliga met zakelijke overwinning op Union Berlin

Bayern München is de Bundesliga zondag hervat met een eenvoudige overwinning. Het werd een zakelijke 0-2 overwinning op bezoek bij Union Berlin.

Concurrent Borussia Dortmund boekte zaterdag een klinkende zege op Schalke 04 en dus wist Bayern wat het te doen stond in Berlijn. De Rekordmeister begon prima en leek in de achttiende minuut op voorsprong te komen. Thomas Müller tikte de bal van dichtbij binnen na terugkoppen van Serge Gnabry, maar de VAR greep in vanwege buitenspel.

Union hield tot vijf minuten voor de rust stand, toen ging het mis. Neven Subotic wilde de bal wegtrappen, maar zag Leon Goretzka totaal over het hoofrd. De Bayern-middenvelder zette zijn been er slim tussen en dus ging de bal op de stip. De penalty was een koud kunstje voor Robert Lewandowski. In totaal staat de teller voor de Poolse spits dit seizoen alweer op veertig treffers (alle competities).

Na de 0-1 kon Bayern de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Goretzka was kort na rust nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging nipt voorlangs. Het was één van de weinige momenten van opwinding in een vrij gezapige wedstrijd. Bayern speelde niet soeverein, maar Union had simpelweg te weinig kwaliteit om het de koploper écht lastig te maken. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een hoekschop van Joshua Kimmich kopte Benjamin Pavard de 0-2 binnen. Joshua Zirkzee bleef negentig minuten op de bank bij de gasten.

Door de zege in Berlijn houdt Bayern een voorsprong van vier punten op Dortmund. Het gat met Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig bedraagt respectievelijk zes en zeven punten. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kan bij een zege op Werder Bremen maandagavond ook aansluiten bij de topvier.