FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 mei 2020

Bayern München begint hervatting Bundesliga met zakelijke overwinning op Union Berlin

Bayern München is de Bundesliga zondag hervat met een eenvoudige overwinning. Het werd een zakelijke 0-2 overwinning op bezoek bij Union Berlin.

Concurrent Borussia Dortmund boekte zaterdag een klinkende zege op Schalke 04 en dus wist Bayern wat het te doen stond in Berlijn. De Rekordmeister begon prima en leek in de achttiende minuut op voorsprong te komen. Thomas Müller tikte de bal van dichtbij binnen na terugkoppen van Serge Gnabry, maar de VAR greep in vanwege buitenspel.

Union hield tot vijf minuten voor de rust stand, toen ging het mis. Neven Subotic wilde de bal wegtrappen, maar zag Leon Goretzka totaal over het hoofrd. De Bayern-middenvelder zette zijn been er slim tussen en dus ging de bal op de stip. De penalty was een koud kunstje voor Robert Lewandowski. In totaal staat de teller voor de Poolse spits dit seizoen alweer op veertig treffers (alle competities).

Na de 0-1 kon Bayern de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Goretzka was kort na rust nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging nipt voorlangs. Het was één van de weinige momenten van opwinding in een vrij gezapige wedstrijd. Bayern speelde niet soeverein, maar Union had simpelweg te weinig kwaliteit om het de koploper écht lastig te maken. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een hoekschop van Joshua Kimmich kopte Benjamin Pavard de 0-2 binnen. Joshua Zirkzee bleef negentig minuten op de bank bij de gasten.

Door de zege in Berlijn houdt Bayern een voorsprong van vier punten op Dortmund. Het gat met Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig bedraagt respectievelijk zes en zeven punten. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kan bij een zege op Werder Bremen maandagavond ook aansluiten bij de topvier.

FC Köln geeft voorsprong tegen Mainz uit handen

1. FC Köln heeft zondag een 2-0 voorsprong door de vingers laten glippen. Het werd uiteindelijk 2-2 tegen FSV Mainz 05. De bezoekers blijven door het gelijkspel wel in de gevarenzone.

Mainz kende een magere voorbereiding op de hervatting van de Bundesliga. In slechts negen groepstrainingen moest de basis worden gelegd voor het duel met 1. FC Köln. Trainer Achim Beierlorzer wilde dat vooraf niet gebruiken als excuus. "We moeten er het beste van maken."

Niet al zijn spelers bleken meteen bij de les te zijn. Al in de vierde minuut keek Mainz tegen een achterstand aan. Mark Uth zette Köln op voorsprong vanaf elfmeter. Een strafschop was toegekend na een onnodige overtreding op de voormalig Eredivisie-spits. Voor Uth was de treffer een voortzetting van zijn sterke reeks in dienst van Köln. Sinds hij in januari op huurbasis verkaste naar Die Geissbocken was hij direct betrokken bij negen goals in acht duels.

Zijn vijfde doelpunt van het seizoen bleek niet de basis voor een succes van FC Köln. Mainz had lang geen antwoord op zijn treffer. Zo verzuimde Jean-Paul Boëtius kort na de openingsgoal de stand gelijk te trekken. De voormalig Feyenoorder, die met Jeremiah St. Juste het Nederlandse smaldeel vormde, vond keeper Timo Horn op zijn weg.

Mainz wist pas te scoren nadat Köln in de 53ste minuut via Florian Kainz de marge had verdubbeld. Invaller Taiwo Awoniyi was het eindpunt van een goede Mainzer aanval. Zijn voorbeeld werd elf minuten later gevolgd door Pierre Kunde, die mocht opstomen door het centrum en raak schoot.

Mainz neemt met het puntje wel iets meer afstand van de gevreesde zestiende plaats. De marge is vier punten. Köln staat tiende en voert het linkerrijtje aan. 

Man aangehouden na melding over vuurwapen

Zaterdagmiddag 16 mei kreeg de politie rond 14.00 uur de melding dat er in een pand aan de Oosterstraat in Steenwijk een man was gezien met een vuurwapen. Een arrestatieteam is het betreffende pand binnengetreden, maar trof hem niet aan. Later die dag is de man, een 26-jarige Zwollenaar, alsnog aangehouden in Zwolle.

Na de melding in Steenwijk heeft de politie omliggende straten afgezet voor de veiligheid van omwonenden, ondernemers en omstanders. Omdat het om een vuurwapen ging is het Arrestatieteam ingezet. De man werd niet aangetroffen in het pand. Op basis van de melding kon de politie de identiteit achterhalen en is er een onderzoek naar de man ingesteld. Dat leidde tot zijn aanhouding op de Pijmanstraat in Zwolle zaterdagavond rond 20.15 uur.

Op het moment van zijn aanhouding had hij geen vuurwapen bij zich. De politie onderzoekt of de man ook betrokken is bij het schietincident in de nacht van vrijdag op zaterdag in Steenwijk.

Fietser (65) overleden na aanrijding

Een 65-jarige fietser is vanochtend op de Kenkersweg in Valkenburg om het leven gekomen bij een aanrijding met een auto. Rond 08.00 uur kregen de hulpdiensten melding van de aanrijding en werd ook de hulp van een Duitse traumahelikopter werd ingeroepen.

Helaas is het slachtoffer uit de gemeente Eijsden-Margraten ter plaatse komen te overlijden. Het team verkeersongevallenanalyse is bezig met onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

COVID-19: 125 nieuwe besmettingen en 10 doden, totaal 43.995 en 5680

Tot en met 17 mei 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 43.995 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 125 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.552 (+15) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 10 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 5680 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Ruim 2,3 miljoen kijkers voor Europe Shine a Light

Omdat het Eurovisie Songfestival niet door kon gaan konden we gisteravond naar Europe Shine a Light kijken. Het programma dat als pleister op de wonde vanuit Hilversum werd uitgezonden in 45 landen bood een podium aan de artiesten die in Rotterdam zouden optreden tijdens het Songfestival. Ook werd er geput uit de rijke geschiedenis van het liedjesfestijn.

Het door Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gepresenteerde programma werd bekeken door 2.370.000 mensen volgens Stichting Kijkonderzoek. Daarmee was de show het op één best bekeken programma van de zaterdagavond. Het NOS Journaal van acht uur trok 2.495.000 kijkers.

Het beste van het Eurovisie Songfestival, dat tussen de twee goedbekeken programma's in zat, behaalde de derde plek in de dag top 25 met 1.709.000 kijkers. Lego Masters op RTL4 met 1.582.000 kijkers en de talkshow OP1 met 1.277.000 kijkers completeren de kijkcijfer top 5.

"Kankerhomo. Achterlijke flikker. Vieze pisnicht."

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en dat was voor D66 voorman Rob Jetten de reden om eens te delen welke verwensingen hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Onder de titel 'Kankerhomo. Achterlijke flikker. Vieze pisnicht.' deelde Jetten een filmpje via zijn socials waarin hij de haatberichten voorleest.

"Sommige mensen vragen zich af of zo’n internationale dag tegen homofobie echt nodig is. Oordeel zelf", aldus Jetten.

FOK! Wat eten we vandaag? #Pizza

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van te voren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag is het thema pizza!  Pizza's komen in vele soorten en maten, je kan er werkelijk van alles op gooien, en bij (kleine) kinderen kan het nog wel eens een onzichtbare groentebom zijn die ze naar binnen werken, omdat pizza en het dan niet uitmaakt wat er op zit Een pizza is snel besteld, maar zelf maken is natuurlijk veel toffer! Ik ga voor vandaag pizza colzone uit het vuistje maken. 

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete pizza? 

Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay

Man heeft nestje oehoes in plantenbak voor zijn raam

De in België woonachtige Jos Baart ontdekte in het paasweekend iets heel bijzonders voor zijn raam, een nestje met oehoe-kuikens! Dagelijks kan Jos meegenieten van het wel en wee van de kleine uilen en andersom leven de uiltjes ook met Baart mee, ze kijken zelfs met hem TV zo vertelde hij aan Vroege Vogels.

UFC: Overeem in twee rondes klaar

De UFC knalt lekker door met mooie evenementen. Zaterdag was alweer de derde card van de week en met dit schema blijft het smullen voor de MMA-fans. Nummer acht op de ranglijst bij de zwaargewichten, de Nederlander Alistair Overeem, stond als hoofdprogramma geboekt tegen de nummer negen, Walt Harris.

Harris staat lager op de ranglijst, maar is een sterk opkomende vechter en zeker eentje om zwaar rekening mee te houden. Harris heeft al zijn overwinningen behaald na knockout en zoals iedereen weet: de kin van de inmiddels 40-jarige Overeem is na een prachtige carrière niet zo sterk meer als vroeger.

Harris was dan ook favoriet voor de overwinning, ook al stond hij lager op de ranglijst dan Demolition Man, en in het begin van de eerste ronde leek het erop dat hij al snel die favorietenrol zou verzilveren. Een keiharde klap op de kin van Overeem deed de zwaargewicht op het canvas vallen. Een snel einde van de partij leek in zicht.


Zware tijden voor Overeem (r) in ronde 1 (Foto: Douglas P. DeFelice/Getty Images)

Overeem wist zich echter verbazingwekkend snel te herstellen en zijn verdediging redde hem van een vroeg einde. Een enkelklem zorgde ervoor dat Harris afstand moest nemen en dat gaf de Nederlander net de ruimte om volledig te herstellen. Overeem bracht Harris naar de grond en gedurende de laatste minuten tot aan de bel was het Overeem die Harris sloopte.

De tweede ronde begon als de eerste. Beide zwaargewichten tastten elkaar af, totdat Overeem vanuit het niets een rechter high-kick uit zijn truukendoos haalde die Harris nét niet lekker kon blocken. Harris was uit balans en een linkervuist van Overeem gaf het laatste tikje om de Amerikaan naar het canvas te krijgen.


Overeem neemt de partij over.

Overeem nam direct de dominante positie en strekte het lichaam van Harris, zodat deze geen kant meer op kon. De stalen vuisten van Overeem deden het laatste werk en op het moment dat Harris niets anders meer kon doen dan zijn hoofd beschermen, besloot scheidsrechter Dan Miragliotta het gevecht te beëindigen. Een prachtig comebackgevecht van Overeem!

"Er waren zeker wel problemen, omdat ik werd neergeslagen, dat is 1", antwoorde Overeem op vragen van journalisten. "2: ik heb een snee boven mijn oog, toch? En dan je hebt een kerel van 275 pond die boven je staat en je probeert af te maken. We hadden dus ab-so-luut problemen. Hij is erg atletisch, erg snel, erg krachtig, dus we hadden wel even wat problemen. Gelukkig kon ik de situatie omkeren en de finish halen.”


Overeem troost een beduusde Harris (Foto: Douglas P. DeFelice/Getty Images)

Uiteraard lijkt een titelgevecht tegen kampioen Stipe Miocic het volgende doel van Overeem, die in zijn carrière al vele tegenslagen wist te verwerken tot iets moois. Zoals het de veteraan siert, had hij geen zware trash-talk nodig om de kampioen, die een titelverdediging voorlopig voor zich uit blijft schuiven, te omschrijven.

"Stipe is altijd zichzelf, hij neemt zijn eigen beslissingen. Je moet niet zeggen dat hij bang is of wat dan ook. Ik denk dat dat onzin is. Hij is stoer. Hij heeft het keer op keer bewezen. Ik heb niet echt veel over hem te zeggen."

Volledige uitslag UFC on ESPN 8:
 Alistair Overeem verslaat Walt Harris na TKO (stoten, ronde 2)
Cláudia Gadelha verslaat Angela Hill na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Dan Ige verslaat Edson Barboza na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Krzysztof Jotko verslaat Eryk Anders na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Song Yadong verslaat Marlon Vera na jurybesluit (29-28 x3)
Miguel Baeza verslaat Matt Brown na knockout (stoten, ronde 2)
Kevin Holland verslaat Anthony Hernandez na TKO (stoten, ronde 1)
Giga Chikadze verslaat Irwin Rivera na jurybesluit (30-26, 30-27 x2)
Nate Landwehr verslaat Darren Elkins na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Cortney Casey verslaat Mara Romero Borella na opgave (armklem, ronde 1)
Rodrigo Nascimento verslaat Don’Tale Mayes na opgave (verwurging, ronde 2)

Getuigen gezocht van vechtpartij in woning

De politie zoekt getuigen van een vechtpartij, zaterdagavond rond 19.15 uur, in een woning aan de Arendsweg in Beverwijk. Bij dit incident zijn vier mannen gewond geraakt. Twee van hen, 33 en 41 jaar oud, raakten gewond aan hun hoofd en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling konden zij weer naar huis. 

Uit het onderzoek tot nu toe lijkt het er op dat er voor de bewoners vier onbekende mannen de woning zijn binnen gedrongen en dat de slachtoffers zijn mishandeld. In de woning zijn seizoenarbeiders gehuisvest en door de taalbarrière is op dit moment nog niet precies duidelijk wat de aanleiding voor deze vechtpartij is. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen die, tijdens of kort voor 19.15 uur op de Arendsweg iets opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Tweetal op heterdaad betrapt bij planten van hennep in open veld

Gisterenavond troffen de politie en boa's van Staatsbosbeheer in Hank een veldje aan waarop hennepstekjes geplant waren. Twee verdachten zijn aangehouden. Eerder deze week zagen opzichters van Staatsbosbeheer dat er een veldje aan de Jappegatweg gereed gemaakt werd voor beplanting en besloten dit goed in de gaten te houden. Zaterdagavond rond 21.00 uur zagen zij twee mannen die op het veldje aan het werk gingen. De politie werd ingeschakeld en ging ter plaatse.

Op het veldje zagen zij in eerste instantie niemand, wel stonden er een auto en diverse spullen. De BOA zag even verderop twee mannen (een 35-jarige en een 31-jarige man, beide uit Werkendam) lopen, die werden aangehouden door de politie. Bij de fouillering bleek dat zij diverse zakjes drugs en contact geld bij zich hadden. Na controle van het veldje blijkt dat de mannen inderdaad ruim 100 hennepplantjes geplant hadden op het veldje. Deze zijn in beslag genomen.

Fun met Funda #198 - Huis van houtist

Het is best wel eens zoeken naar een leuk huis voor deze rubriek. Maar dit huis werd me door verschillende mensen gestuurd. En als je dan de eerste foto's bekijkt denk je, waarom, het is een normaal huis, maar als je dan verder kijkt denk je... waaaaat. Kijk even mee naar dit "herenhuis" (volgens de makelaar, volgens mij is het gewoon een rijtjeshuis) in Den Haag waar je het fantastische bedrag van 450.000 euro voor neer mag leggen. 1 voordeel, stookhout voor de kachel heb je genoeg. Te beginnen met de inrichting.

Politie onderzoekt dumpen dode pasgeboren veulens

De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de persoon of personen die deze week dode veulentjes hebben gedumpt bij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg in Scharwoude (Noord-Holland). 

Het eerste, pasgeboren, overleden veulen werd op dinsdagmiddag 12 mei aangetroffen. Het tweede dode veulen werd een paar dagen later in dezelfde omgeving gevonden, op vrijdagavond 15 mei, eveneens nabij de parkeerplaats aan de Zesstedenweg.

Mensen die meer informatie hebben of getuige zijn geweest van het dumpen van de veulens worden verzocht contact op te nemen met die dierenpolitie via 0900-8844, 144 voor Meldpunt 144 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Man opgepakt voor mishandeling na 'conflict in relationele sfeer'

Een 42-jarige man uit Middelburg is afgelopen nacht aangehouden omdat hij een andere man zou hebben mishandeld. Rond 01.15 uur kregen agenten een oproep om naar de Westerzicht in Vlissingen te gaan omdat daar door voorbijgangers een gewonde man zou zijn aangetroffen. De man was mishandeld en had letsel opgelopen.

De verdachte was niet meer aanwezig. Aanleiding voor de mishandeling zou een conflict in de relationele sfeer zijn geweest. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancemedewerkers behandeld. Hij heeft op het politiebureau aangifte gedaan. De verdachte is later in de nacht aangehouden in Middelburg. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Man overleden bij aanrijding, identiteit onbekend: politie vraagt om hulp

Op de Grote Sloot in Sint Maartensbrug is in de nacht van zaterdag op zondag, iets voor 01.00 uur, een man om het leven gekomen bij een aanrijding. De identiteit van de man is op dit moment nog niet vastgesteld.

De politie sluit niet uit dat het om een seizoenarbeider gaat en komt graag in contact met werkgever(s) en/of vrienden die iemand missen. Mogelijk is de man uit geweest en valt het op dat hij niet thuis is gekomen.

Na de aanrijding is een 20-jarige Pettenaar aangehouden en hij is voor nader onderzoek ingesloten. Bij de verdachte is een bloedproef afgenomen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook mensen met informatie over de identiteit van het slachtoffer wordt gevraagd om contact op te nemen. 

Het is vandaag..

Goede morgen! Het is vandaag 17 mei en ook deze zondag worden er dagen gevierd of bij onderwerpen stilgestaan. Zo is het vandaag dag van de telecommunicatie, dag tegen homofobie en dag van de bedreigde diersoorten. Al deze dagen zijn vandaag Internationaal.


Dag van de bedreigde diersoort

De hele maand met vandaag in het bijzonder worden er rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd. Dit jaar zal het net wat anders lopen, gezien veel universiteiten, hoge scholen en dierenparken (nog) niet open zijn waar deze worden gehouden.

Dag van de telecommunicatie

Deze dag wordt sinds 1969 op 17 mei gevierd omdat dit de oprichtingsdag is van de Internationale Telecommunicating Union (ITU) en het de datum is van de eerste Internationaal Telegraph Convention. 

Dag tegen homofobie

Ook deze dag vindt vandaag plaats. In 1990 werd op deze dag homofilie niet meer als ziekte aangemerkt door de WHO. Echter bestaat deze dag vanaf 2003. Veel homoseksuelen krijgen nog steeds te maken met geweld tegen hun seksualiteit, zoals Fabio en Daniël. Op deze dag wordt stilgestaan bij het geweld tegen hen, alle homo's lesbiënnes, transgenders en dragqueens. Wil je weten hoe er wordt stilgestaan? Neem dan een kijkje op www.HomophobiaDay.org

Naast deze dagen is het ook de verjaardag van onze Koningin Máxima. Zij blaast (thuis) 49 kaarsjes uit.

Zes verdachten aangehouden voor georganiseerde drugshandel

Bij een geplande actie vanwege ernstige vermoedens van georganiseerde drugshandel, heeft de politie op zaterdag 16 mei zes personen aangehouden. De politie viel binnen in panden in de plaatsen Benschop, Haaften, Houten, Nieuwegein en Utrecht. De aangehouden personen zijn in de leeftijd van 27 tot en met 36 jaar. In diverse woningen werden huiszoekingen gedaan.

Ruim twee maanden geleden startte de politie een onderzoek op basis van binnengekomen informatie en eigen waarneming. Uit het onderzoek kwam een beeld naar voren van een groep mensen die in verschillende rollen samenwerkten bij de handel in harddrugs. De verdachten leverden drugs op bestelling. Hoofdverdachte in het samenwerkingsverband is een 36-jarige man uit Nieuwegein.

Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden zogenaamde ponypacks met inhoud in beslag genomen. Ponypacks zijn verpakkingen die worden gebruikt voor cocaïne. Verder zijn een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen evenals telefoons, computers, contant geld en vijf personenauto’s. De precieze hoeveelheid aan in beslag genomen (vermoedelijke) drugs moet nog worden vastgesteld, maar het gaat om meer dan een gebruikershoeveelheid.

De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Vervolgonderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad sprake was van (georganiseerde) drugshandel, gedurende welke periode de criminaliteit plaatsvond en welk aandeel de verdachten hebben in de verdenkingen. Het onderzoek loopt onder het gezag van de officier van justitie.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

Onderzoek naar overlijden 17-jarige jongen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Margarethaweg in Terneuzen een overleden persoon aangetroffen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen. Het onderzoek naar het overlijden is nog niet afgerond.

Rond 03.20 uur hebben politieagenten de melding gekregen van een mogelijk verkeersongeval op de Margarethaweg. Eenmaal ter plaatse troffen ze de overleden jongen aan.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Forensische rechercheurs hebben ter plekke sporenonderzoek gedaan en er zijn getuigenverklaringen opgenomen. Het politieonderzoek zal nog tot na het weekend duren.

Japanse kruiskwal weer aangetroffen in het Veerse Meer

In het Veerse Meer zijn bij Kortgene kruiskwallen aangetroffen. Op de genoemde plek mag wel worden gezwommen, maar geldt een waarschuwing voor kruiskwallen. Daarom komen er waarschuwingsborden te staan op de locatie.

Tijdens het zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) voert Rijkswaterstaat onderzoek uit naar de aanwezigheid van de kruiskwallen in het Veerse Meer. Zij blijft dit ook de komende tijd doen op locaties waar veel gezwommen wordt.

Jeuk, prikkeling of rode huid
In het Veerse Meer komen diverse kwallensoorten voor. De meeste kwallen zijn onschadelijk voor mens en dier. Bij aanraking met de Japanse kruiskwal kunnen er wel klachten volgen zoals jeuk, prikkeling en een rode huid. Bij mensen die last hebben van overgevoeligheid kunnen de huidreacties wat heftiger zijn. Voor meer info: www.ggdzeeland.nl/kruiskwal.

Kruiskwal (Foto: Wikimedia Commons CC0)
Kruiskwal (Foto: Wikimedia Commons CC0)

FOK! Wat een weer: meer zon

Vandaag zijn er flinke perioden met zon. In de middag ontstaan landinwaarts wel stapelwolken. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 12°C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind draait naar een westelijke richting en wordt matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht zijn er in het noorden wolkenvelden, elders is het helder, hoewel er ook velden sluierbewolking over trekken. De minima lopen uiteen van 11°C in het noordwesten tot 7°C in het oosten. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig.

Morgenochtend valt in het noordelijk kustgebied mogelijk wat regen. Elders zijn er flinke zonnige perioden, maar ook velden sluierbewolking. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig en komt uit een zuidwestelijke, later westelijke richting. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Charged zag vanmorgen vroeg een brug Cuijk voorbij varen. Even later werd die geplaatst tussen Cuijk en Mook.
Charged zag vanmorgen vroeg een brug Cuijk voorbij varen. Even later werd die geplaatst tussen Cuijk en Mook.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

De Vries 4e in virtuele Formule E-race

In de Formula E Race At Home Challenge is zaterdag alweer de vierde virtuele race verreden. Dat gebeurde nu op de gedigitaliseerde straten van Hong Kong, waar het er ruig aan toe ging.

De poleposition was voor Edoardo Mortara, voor Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne en kampioenschapsleider Maximilian Günther. De race ging van start, in de eerste bocht ging alles en iedereen op een hoop en ineens lag Mortara nog wel op kop, maar werd hij gevolgd door de als twaalfde en elfde vertrokken James Calado en Nyck de Vries.

Mortara ging een paar ronden later zelf de mist in, waardoor de inmiddels weer wat naar voren opgeklommen Wehrlein en Vandoorne de eerste twee plekken in beslag konden nemen - ze zouden niet echt meer om de leiding knokken en hun plekken kwamen ook niet meer in gevaar, dus de zege ging net als een week eerder naar Wehrlein.

Calado stak ondertussen voorbij De Vries, die met een vierde plek wel veruit zijn beste resultaat in de virtuele races boekte. Robin Frijns ging als zestiende van start en wist beslag te leggen op een alleszins keurige zevende stek. Mortara werd vijfde, Günther kende een dramatische race waarin álles fout ging en eindigde ver buiten de punten.

De races van zaterdag, met vanaf grofweg 1:17 uur het hoofdnummer

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.