UFC: Overeem in twee rondes klaar

De UFC knalt lekker door met mooie evenementen. Zaterdag was alweer de derde card van de week en met dit schema blijft het smullen voor de MMA-fans. Nummer acht op de ranglijst bij de zwaargewichten, de Nederlander Alistair Overeem, stond als hoofdprogramma geboekt tegen de nummer negen, Walt Harris.

Harris staat lager op de ranglijst, maar is een sterk opkomende vechter en zeker eentje om zwaar rekening mee te houden. Harris heeft al zijn overwinningen behaald na knockout en zoals iedereen weet: de kin van de inmiddels 40-jarige Overeem is na een prachtige carrière niet zo sterk meer als vroeger.

Harris was dan ook favoriet voor de overwinning, ook al stond hij lager op de ranglijst dan Demolition Man, en in het begin van de eerste ronde leek het erop dat hij al snel die favorietenrol zou verzilveren. Een keiharde klap op de kin van Overeem deed de zwaargewicht op het canvas vallen. Een snel einde van de partij leek in zicht.


Zware tijden voor Overeem (r) in ronde 1 (Foto: Douglas P. DeFelice/Getty Images)

Overeem wist zich echter verbazingwekkend snel te herstellen en zijn verdediging redde hem van een vroeg einde. Een enkelklem zorgde ervoor dat Harris afstand moest nemen en dat gaf de Nederlander net de ruimte om volledig te herstellen. Overeem bracht Harris naar de grond en gedurende de laatste minuten tot aan de bel was het Overeem die Harris sloopte.

De tweede ronde begon als de eerste. Beide zwaargewichten tastten elkaar af, totdat Overeem vanuit het niets een rechter high-kick uit zijn truukendoos haalde die Harris nét niet lekker kon blocken. Harris was uit balans en een linkervuist van Overeem gaf het laatste tikje om de Amerikaan naar het canvas te krijgen.


Overeem neemt de partij over.

Overeem nam direct de dominante positie en strekte het lichaam van Harris, zodat deze geen kant meer op kon. De stalen vuisten van Overeem deden het laatste werk en op het moment dat Harris niets anders meer kon doen dan zijn hoofd beschermen, besloot scheidsrechter Dan Miragliotta het gevecht te beëindigen. Een prachtig comebackgevecht van Overeem!

"Er waren zeker wel problemen, omdat ik werd neergeslagen, dat is 1", antwoorde Overeem op vragen van journalisten. "2: ik heb een snee boven mijn oog, toch? En dan je hebt een kerel van 275 pond die boven je staat en je probeert af te maken. We hadden dus ab-so-luut problemen. Hij is erg atletisch, erg snel, erg krachtig, dus we hadden wel even wat problemen. Gelukkig kon ik de situatie omkeren en de finish halen.”


Overeem troost een beduusde Harris (Foto: Douglas P. DeFelice/Getty Images)

Uiteraard lijkt een titelgevecht tegen kampioen Stipe Miocic het volgende doel van Overeem, die in zijn carrière al vele tegenslagen wist te verwerken tot iets moois. Zoals het de veteraan siert, had hij geen zware trash-talk nodig om de kampioen, die een titelverdediging voorlopig voor zich uit blijft schuiven, te omschrijven.

"Stipe is altijd zichzelf, hij neemt zijn eigen beslissingen. Je moet niet zeggen dat hij bang is of wat dan ook. Ik denk dat dat onzin is. Hij is stoer. Hij heeft het keer op keer bewezen. Ik heb niet echt veel over hem te zeggen."

Volledige uitslag UFC on ESPN 8:
 Alistair Overeem verslaat Walt Harris na TKO (stoten, ronde 2)
Cláudia Gadelha verslaat Angela Hill na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Dan Ige verslaat Edson Barboza na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Krzysztof Jotko verslaat Eryk Anders na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Song Yadong verslaat Marlon Vera na jurybesluit (29-28 x3)
Miguel Baeza verslaat Matt Brown na knockout (stoten, ronde 2)
Kevin Holland verslaat Anthony Hernandez na TKO (stoten, ronde 1)
Giga Chikadze verslaat Irwin Rivera na jurybesluit (30-26, 30-27 x2)
Nate Landwehr verslaat Darren Elkins na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Cortney Casey verslaat Mara Romero Borella na opgave (armklem, ronde 1)
Rodrigo Nascimento verslaat Don’Tale Mayes na opgave (verwurging, ronde 2)