FOK! Wat een weer: wolken en zon

Gegroet!  

Hogedrukgebieden maken voorlopig de dienst uit. Dat wil niet zeggen dat het alleen maar stralend weer is. We zien dat er toch wel wat wolkenvelden voorkomen die het de zon soms lastig maken. Met name in het oosten en noordoosten was het vrijdagmiddag maar een bewolkte bedoening. In het zuidoosten en westen deed de zon echter wél goede zaken. Zo was het hier urenlang kraakhelder. 

Zo koud als de afgelopen nachten zal het niet meer worden, maar 3 graden in het oosten is nog wel aan de frisse kant. Afgelopen nachten hadden we op sommige locaties nog 1 tot 2 graden vorst. Dat was hier en daar een datumrecord.

Vandaag hebben we eigenlijk een vergelijkbare dag als gisteren. Er zijn wolkenvelden en ik denk wat meer en uitgebreider dan vandaag, maar het het blijft op de meeste plaatsen gewoon droog. En voor je er erg in hebt dat het bewolkt is klaart het alweer op. Opnieuw verwacht ik in het westen weer de meeste zon. Later klaart het ook elders wat op. Het kwik ligt tussen de 12 graden op Texel en Terschelling tot 18 in Venlo en Eindhoven. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, kracht 3 tot 4. 

Waar zijn er wel buien actief? Eigenlijk alleen een complex in het uiterste oosten van Europa en een depressie boven het zuiden van Spanje die daar en in Portugal diverse onweders tot ontwikkeling liet komen.

In ons land zou er misschien maandag in het noorden een beetje regen kunnen vallen, maar over het algemeen is het ook de hele volgende week gewoon droog. 

Fijne koekjesdag!  

Meer weer op FOK!

Vijfhuizenmh17 (Foto: Charged)
Charged was bij het MH17 monument te Vijfhuizen (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.