Amerikaanse politie zegt sorry voor gebruik Purge-sirene

De politie van Crowley in de Amerikaanse staat Louisiana heeft haar verontschuldigingen moeten aan bieden voor het gebruik van een zeer unieke sirene. Om aan te geven dat de avondklok in de plaats van kracht was, luidde er een duidelijke sirene. Dit was alleen niet zomaar een sirene, maar degene die wordt gebruikt in de film The Purge.

The Purge

De avondklok is ingesteld omdat de verspreiding van het coronavirus met name in deze stad zeer snel verliep. Om de uitbraak te verminderen is deze maatregel ingesteld, met om 9 uur in de avond het geluid van een sirene om duidelijk te maken dat de avondklok is begonnen. Het alarm dat op 2 april in Crowley te horen was, was alleen geleend van de bekende horrorfilm.

In de film The Purge uit 2013 begint na het luiden van het signaal een periode van twaalf uur waarin alle misdaden zijn toegestaan, waaronder moord. Tijdens deze periode zijn hulpdiensten niet bereikbaar. Na gebruik van de sirene in Crowley zijn er meer dan 500 berichten bij de lokale politie gekomen met vragen over de avondklok, maar ook vooral waarom deze sirene is gekozen. Politiecommandant Jimmy Broussard heeft aan KATC News laten weten dat hij geen idee had het gebruikte alarm dat is gebruikt uit The Purge komt. Van een collega werd hij gewezen op een mooie 'oude, militaire sirene' om onderscheidend te zijn. Na dit incident klinkt volgens hem voorlopig ook geen ander soort sirene om de start van de avondklok aan te kondigen.

De sherrif van Acadia Parish, een gemeenschap waar Crowley onderdeel van is, distantieert volledig via een geschreven verklaring. "Afgelopen nacht klonk er een 'Purge-sirene' die door de Crowley Police Department is ingezet om het begin van de avondklok aan te geven", zo is te lezen in een schriftelijke verklaring. "Wij hebben meerdere klachten ontvangen over het gebruik van de sirene en het geloof dat wij verantwoordelijk zijn voor het selecteren van dit geluid. Wij zijn echter niet betrokken geweest in de keuze en het gebruik van de 'Purge-sirene' en gebruiken ook geen soortgelijke sirene voor dit doeleinde. Alle klachten en verdere vragen verwijs ik door naar de Crowley Police Department / politiecommandant Broussard."

Of er in de desbetreffende nacht meer moorden en overvallen in Crowley zijn gepleegd is niet bekendgemaakt.