FOK! Wat een weer: buien?

Vandaag is er in het westen en noordwesten veel ruimte voor de zon, maar de eerste uren kan er in het westen nog een enkele bui voorkomen. In het oosten en zuidoosten komt er geleidelijk meer bewolking en kan er wat lichte regen of een winterse bui voorkomen. Vanavond wordt het in het zuidoosten droog en klaart het overal breed op. De noord- tot noordoostenwind neemt vanochtend toe naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind hard. De maxima liggen rond 7°C, maar door de stevige wind voelt het nog een stuk kouder aan. Vanavond neemt de wind af.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen en gaat het landinwaarts licht vriezen. In de kustgebieden blijft de temperatuur (net) boven het vriespunt. In de loop van de nacht raakt het in het noorden bewolkt en tegen de ochtend kan er daar een enkele (winterse) bui vanaf zee binnendrijven. De wind draait geleidelijk naar noordwest en is zwak tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Maandag overdag trekt een gebied met bewolking en een aantal buien van noord naar zuid over het land. In de ochtend kunnen de buien landinwaarts lokaal nog een winters karakter hebben. In het zuiden is het eerst droog met nog geregeld zon. Later in de middag en in de avond wordt het van het noorden uit droog en klaart het op. De maximumtemperaturen liggen rond 8°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, noord- tot noordwestenwind. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De skyline van Europoort vanuit Zeeland bij noordenwind (Foto: Scherpschutter)
De skyline van Europoort vanuit Zeeland bij noordenwind (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.