Primeur: Tesla Autopilot stopt voor rode verkeerslicht

Tesla is van plan om een update voor zijn Autopilot-systeem uit te brengen waarmee de auto automatisch kan stoppen bij verkeerslichten. Nu voldoet  Autopilot al prima op de snelwegen, maar Tesla wil de geavanceerde functies voor bestuurdersondersteuning ook voor het rijden in de stad invoeren.

CEO Elon Musk wilde deze functie eind 2019 al op de markt brengen, maar het systeem reageerde toen nog slecht op verkeerslichten. Inmiddels zijn een aantal testpersonen, zogenaamde bèta-testers, al bezig met het testen van de laatste update en één van hen heeft een video op Twitter gezet.

In de video is te zien dat de Model 3 door een aantal groene verkeerslichten rijdt en pas bij het naderen van een rood verkeerslicht netjes afremt en stopt.

In 2019 heeft Tesla al beloofd dat dit pakket snel verkrijgbaar zou zijn en als de testen goed verlopen zal dit pakket, Full Self-Driving, voor ongeveer zevenduizend dollar verkrijgbaar zijn. De termijn waarin dit pakket in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal worden is overigens nog onbekend. Of en wanneer de Europese markt bediend zal worden is nog helemaal onbekend.

Hoewel Tesla's Autopilot automatisch zal werken op kruispunten, meldt Tesla nog steeds dat chauffeurs te allen tijde hun handen aan het stuur moeten houden en klaar moeten zitten om de controle over te nemen. De bestuurder is nog altijd verantwoordelijk voor het besturen van het voertuig.