Uitslag FC Twente - AZ

AZ is niet bezig met een goede reeks. Na de uitschakeling in de beker midweeks door NAC Breda, verloor de nummer twee in de Eredivisie vanavond de uitwedstrijd bij FC Twente met 2-0.

AZ was in het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. De Alkmaarders hadden de bal, terwijl Twente op een counter loerde. Het waren de tukkers die in de 25e minuut op voorsprong kwamen. Na een handsbal van Koopmeiners mocht Giorgi Aburjania een vrije trap nemen en hij krulde de bal achter doelman Bizot in het doel. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0 en wederom speelde Koopmeiners een rol. De aanvoerder van AZ raakte de bal kwijt, en het was Menig die daar optimaal van profiteerde. Een paar minuten later was er nog meer pech voor de Alkmaarders. Wuytens raakte geblesseerd aan zijn hamstring en moest worden vervangen. Vlak voor rust was er een grote kans opde 3-0, maar Bizot redde het schot van Lang.

FC Twente begon ook sterk aan de tweede helft. Menig kon vanaf de aftrap doorstomen en zorgde bijna voor 3-0. In de 61e minuut kwam AZ bijna tot scoren toen Calvin Verdonk een vrije trap van Stengs van richting veranderde. Doelman Drommel kon nog net redden. AZ jaagde op de aansluitingstreffer maar Twente hield stand op karakter en gescoord werd er niet meer.

FC Twente wint van AZ. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
FC Twente wint van AZ. (PRO SHOTS/Niels Boersema)

FC Twente

2 - 0

AZ

25' Aboerjania
30' Menig
   
 
Gele kaart: O.Busquets, (FC Twente), Idrissi, (AZ)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 27.300
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Troupée
Bijen
Pleguezuelo
Verdonk
Selahi (Bosch/90 3)
O.Busquets
Aboerjania
Menig (Zekhnini/88)
Vuckic
Lang
  Bizot
Svensson (Aboukhlal/79)
Leeuwin
Wuytens (Sugawara/37)
Wijndal
Clasie
De Wit
Koopmeiners
Stengs
Boadu
Idrissi (Druijf/46)