COVID-19 coronavirus: ruim 60.000 besmettingen en bijna 1400 doden

Doordat de Chinese gezondheidsautoriteiten nieuwe criteria gebruiken om besmettingen met het 2019-nCov/SARS CoV-2/COVID-19 coronavirus is het aantal besmettingen plots flink gestegen. Door de nieuwe criteria zijn er een kleine 15.000 besmettingen in het epicentrum Hubei bijgekomen. Het aantal besmettingen staat nu wereldwijd op ruim 60.000 en zijn er 1370 doden zijn gevallen. Klein lichtpuntje is dat er ook al ruim 6000 mensen zijn genezen.

Op het cruiseschip Diamond Princess dat voor de kust van Japan in quarantaine ligt is het aantal besmettingen de afgelopen dagen ook sterk toegenomen. Inmiddels is bij 218 mensen het virus vastgesteld sinds het schip op 3 februari is aangemeerd. Ook is vanavond het eerste dodelijke slachtoffer in Japan gemeld, het zou gaan om de schoonmoeder van een taxichauffeur die ook besmet is.

In de rest van de wereld zijn ook weer nieuwe besmettingen gemeld. Onder andere in de Verenigde Staten, Maleisië, Vietnam en Singapore. Daarnaast heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het virus eindelijk een eigen naam gegeven; COVID-19 of SARS CoV-2. De term coronavirus is namelijk puur een aanduiding van het soort virus en staat nu dus bekend als COVID-19.

Naast de slachtoffers begint het virus ook steeds meer andere dingen te beïnvloeden. Zo is de Formule 1 Grand Prix van China voorlopig afgelast en dreigen de vrachtstromen uit China  stil te komen staan. Australië heeft het inreisverbod van mensen die recentelijk in China zijn verlengd en ook in de EU is een mogelijk inreisverbod in de maak.

thewuhanvirus.com
thewuhanvirus.com