Blind: "De afgelopen twee maanden waren een rollercoaster"

Daley Blind kan woensdag zijn rentree maken in het shirt van Ajax in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. De centrumverdediger stond de afgelopen maanden aan de kant met een ontstoken hartspier. Nu hij volledig hersteld is, kan de linkspoot weer terugkeren in het team van trainer Erik ten Hag. Hij zat al in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Utrecht, maar die wedstrijd werd afgelopen zondag afgelast. "De afgelopen twee maanden waren een rollercoaster", vertelt Blind in een interview met het Algemeen Dagblad.

Blind ging in december tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia plots naar de grond. Hij kon de wedstrijd zonder problemen uitspelen, maar een dag later werd hij door de medische staf van Ajax naar het ziekenhuis gestuurd voor onderzoek.

Uiteindelijk bleek hij een ontstoken hartspier te hebben en moest hij rust houden om volledig te herstellen. Inmiddels is Blind weer fit en traint hij sinds een aantal weken weer mee met de selectie van Ten Hag.

"Tijdens de wedstrijd tegen Valencia voelde ik me wat duizelig, maar al snel ging het weer goed. De echte schrik kwam dan ook wat later", vertelt Blind in een uitgebreid interview. "Het was een heel onzekere tijd, waarin ik de ene keer positief en dan weer negatief nieuws kreeg.'

"Zelf kon ik er gelukkig al snel een positieve draai aan geven, met dank ook aan mijn omgeving. Van mijn vrouw, familie en vrienden heb ik veel steun gehad. Dat sterkte me ook in de gedachte dat ik zeker terug zou keren op het veld."

Blind zegt dat hij er geen moment aan heeft getwijfeld of hij wel terug zou keren op het veld. Het was voor hem slechts een kwestie van tijd. Het irriteerde Blind dat er in de media volop gespeculeerd werd over zijn situatie. "Zeker heeft me dat gestoord."

"Allerlei mensen die mijn situatie helemaal niet kenden, twijfelden aan mijn veiligheid en mijn terugkeer. Het zijn allemaal meningen. Dat mag hoor, alleen ik vond het wel storend omdat mensen mijn exacte situatie niet kenden, maar wel van alles riepen."

De Ajacied kan goed begrijpen dat de gedachten bij velen teruggingen naar Abdelhak Nouri, toen Blind naar de grond ging tegen Valencia. "Dat kan ik me voorstellen, ik snap de schrik. Ik had wazig zicht en voelde me zwak, dus ging op de grond zitten."

"Dat moment weet ik nog goed", vertelt hij. "Het was het gevoel alsof ik te weinig had gegeten en even geen energie meer had. Maar eigenlijk ging het ook alweer heel snel weer goed. Toen de fysio en de arts bij me waren, voelde ik me weer goed."

Op het veld werden diverse testjes gedaan, zo verklaart Blind. "Ik gaf heldere antwoorden, en mijn hartslag was ook goed. Dat ik nog een kwartier uit kon spelen in een intense Champions League-wedstrijd zegt ook wel voldoende."

"Ik snap dat er vragen zijn daarover, maar er is op het veld gehandeld zoals dat had gemoeten", aldus de Oranje-international, die aangeeft zich goed te voelen en vrij in zijn hoofd te zijn.

"Ik voel geen angst dat er iets kan gebeuren. Als de artsen ook maar enige twijfel zouden hebben, zouden ze mij ook niet vrij geven."