FOK! Wat een weer: Ciara, komt u maar! Nu al code geel

Olla!  

Ik ben er klaar voor. Laat Ciara maar komen! Inmiddels heeft het KNMI al code GEEL afgekondigd, en dat is zeer zeldzaam zo snel al. Het begint zondag allemaal rond het middaguur. Dan wakkert de wind langs de kust al aan naar stormachtig 8 Bft. En in de middag bereikt dit dan ook het binnenland. Aan het einde van de middag sterkt de wind nog verder aan en bereikt dan zeker een kracht 9. De kans is zeer zeker wel aanwezig dat we ook de 10 Bft gaan halen, en dat is een zware storm. 

Op dit moment wordt de piek zo tussen 6 en 10 in de avond in het westen verwacht en tussen 8 en 11 uur elders in het land. De zwaarste windstoten worden op het koufront verwacht. Mogelijk halen de windsnelheden dan 120 km/u, en dat tot in het binnenland aan toe. Ook daarna neemt de wind niet meteen in kracht af. Pas woensdag lijkt het wat rustiger te worden, omdat er dan een hogedrukwig over gaat trekken.

Even het weerbeeld voor vandaag: het is niet meer zo zonnig als gisteren. Een zwak frontensysteem passeert ons en dat levert in de middag wat regen- en motregen op. Er kan een paar mm valllen. De wind uit zuidelijke richting draait naar zuidwest toe en neemt in de avond al toe naar krachtig aan zee. Het is erg zacht met maxima van 9 graden op Terschelling, tot 12 in Maastricht.

Ik hou jullie vanzelfsprekend op de hoogte over de storm. Ik ben op post.

Vanavond ben ik er weer, en dan komt het wel héél dichtbij. Hopelijk zwakt de boel morgen niet af.  

Fijne dag!  

Meer weer op FOK!

Vorig jaar (Foto: Stephan5)
Vorig jaar heeft het 1x gesneeuwd in Haarlem. Dit jaar 0x. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.