Feyenoord plaatst zich in allerlaatste seconden voor volgende ronde KNVB Beker

Feyenoord heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Dick Advocaat wist dinsdagavond in de allerlaatste seconden af te rekenen met de Limburgers: 1-2. Het duel werd vorige week gestaakt bij een 1-1 tussenstand vanwege de dichte mist, maar dinsdag kon Feyenoord alsnog de volgende ronde te halen door een goal van Luciano Narsingh. In de kwartfinale is sc Heerenveen de tegenstander.

Dinsdag werd het duel dus hervat en tijdens de tweede ontmoeting in korte tijd was Feyenoord de betere partij. De Rotterdammers konden via onder anderen Steven Berghuis en Jens Toornstra voor gevaar zorgen, maar Alexei Koselev hield zijn doel schoon. Beide teams konden in de reguliere speeltijd niet tot scoren komen, waardoor er een verlenging aan de pas moest komen. Luis Sinisterra had meteen een goede kans op de voorsprong, maar de Colombiaan schoot na een fraaie aanname net naast het doel van Koselev.

Ook Fortuna had mogelijkheden via onder anderen Diemers, maar Bijlow bracht redding in de korte hoek. De thuisploeg zette ook in de tweede verlenging aan, waarbij Passlack dicht bij de winnende treffer leek. Bijlow tikte de bal echter knap weg van het doel van Feyenoord. Het duel leek af te stevenen op een strafschoppenserie, maar Narsingh wist in de allerlaatste seconden van de wedstrijd te scoren: 1-2.