Mogelijk meerdere inbraken opgelost na heterdaad aanhouding

Met de aanhouding van drie mannen in Eindhoven zijn zaterdagavond 25 januari vermoedelijk meerdere inbraken opgelost. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In de boeien, aangehouden
Rond 23:00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Stevinstraat. Eenmaal daar zagen de collega’s een man op straat lopen met een doos in zijn handen. Ze besloten de man te controleren en na enig onderzoek bleek dat de goederen in de doos afkomstig waren van een inbraak die zojuist was gepleegd bij een huis in de Stevinstraat. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Doorzoeking
Verder onderzoek leverde een adres op van een huis in Eindhoven waar mogelijke handlangers van de aangehouden verdachte zouden verblijven. De woning werd doorzocht en er werden inderdaad twee andere verdachten aangetroffen en aangehouden. Tijdens de doorzoeking werden niet alleen spullen gevonden die uit het huis aan de Stevinstraat kwamen, maar ook buit van andere woninginbraken. Het gaat daarbij om zaken als telefoons, televisies, geluidsinstallaties en computers die afkomstig zijn van in ieder geval drie inbraken in Eindhoven en eentje in Helmond. Nog niet alle goederen zijn onderzocht, dus mogelijk dat blijkt dat er ook nog andere inbraken zijn opgelost. Het aangehouden drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.