Rob Rensenbrink (72) overleden

Oud-voetballer Rob Rensenbrink is zaterdag overleden. De voormalig linksbuiten van onder meer het Nederlands elftal leed al jaren aan een spierziekte. Rensenbrink werd 72 jaar.

In de jaren zestig en zeventig speelde Rensenbrink bij DWS in de Eredivisie en bij Club Brugge en Anderlecht in de Belgische competitie. Vooral bij Anderlecht werd hij een legende: in negen jaar kwam hij in 262 wedstrijden tot 143 goals, twee landstitels, vier Belgische bekers, twee Europa Cups en twee keer de UEFA Super Cup. Verder speelde hij nog kortstondig in de VS bij de Portland Timbers en bij Toulouse, waarmee hij de titel in de tweede Franse divisie pakte.

Uiteraard speelde Rensenbrink ook in het Nederlands elftal, met succes. Net als Jan Jongbloed, Wim Suurbier, Arie Haan, Ruud Krol, Wim Jansen, Johan Neeskens en Johnny Rep speelde Rensenbrink de WK-finales van 1974 en 1978, die Nederland allebei verloor. Met name die laatste was memorabel: na de late gelijkmaker van Dick Nanniga had Rensenbrink in de allerlaatste seconden de winnende 2-1 en daarmee eeuwige voetbalgeschiedenis op de slof, maar hij raakte de paal.


Rensenbrink in actie in de WK finale van 1978 (Pro Shots / Imago)

Rensenbrink? Tegen de paal!

Rob Rensenbrink, het Slangenmens