Trambestuurder krijgt klappen na woordenwisseling

In Amsterdam was tram 7 vanmiddag enige tijd gestremd, nadat de bestuurder in een vechtpartij verwikkeld raakte met een passagier.

Het incident vond plaats rond 16.00 uur, op het moment dat de tram stilstond bij de Willem Schoutenstraat. Aan de vechtpartij ging een woordenwisseling vooraf, zo meldt een politiewoordvoerder. 'Daarna werden er over en weer klappen uitgedeeld', vertelt hij.

Ruzie
Volgens een getuige zou de ruzie zijn ontstaan nadat een groep met een ongeldig kaartje de tram in wilde stappen. De trambestuurder zou vervolgens meerdere keren zijn geslagen.

Onderzoek
Maar voordat het duidelijk is wat er nou precies is gebeurd, moet de politie eerst onderzoek doen. 'We bekijken daarvoor onder meer beelden uit de tram', aldus de woordvoerder. 'Daarbij onderzoeken we welke partij er welk aandeel heeft gehad in de vechtpartij en hoe deze is ontstaan.'

Het is onbekend of er iemand gewond is geraakt door de vechtpartij, maar er hoefde in elk geval geen ambulance ter plaatse te komen.

Tram 7
Lijn 7 was enige tijd gestremd vanwege de vechtpartij en reed daarom om vanaf de halte op de Bilderdijkstraat. Reizigers moesten rekening houden met een vertraging van 15 minuten.