Circusartiest die in Carré tien meter naar beneden viel geopereerd aan nek

Eén van de circusartiesten die gisteravond gewond raakte tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré, is afgelopen nacht aan haar nek geopereerd. Het andere slachtoffer, een man, heeft een hersenschudding.

De mannelijke acrobaat heeft geen botbreuken opgelopen. Zijn vrouwelijke collega is er slechter aan toe. Beide circusartiesten liggen in het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar. Dit zegt producent Henk van der Meijden tegen AT5. "We wachten nu op het resultaat van de operatie."

"De circusfamilie is geschokt en huilt, en hoopt dat alles goed komt met hen. Want nergens leven mensen zo met elkaar mee als in de circuswereld", aldus Van der Meijden. "Gelukkig liggen ze bij elkaar in één ziekenhuis. Het paar werkt al tien jaar samen, dat is een eenheid en moet bij elkaar blijven."

De arbeidsinspectie heeft na het incident een paar uur onderzoek gedaan in Carré, maar volgens Van der Meijden concludeerden zij dat er niets mis was met het materiaal.

Val 10 meter
Het acrobatenduo viel gisteren vanaf de nok van het gebouw 10 meter naar beneden. Het gaat om een man en een vrouw van het circusduo 'Sky Angels'.

"Op enig moment vielen beide artiesten tegelijk naar beneden. Ze vielen op elkaar. De vrouwelijke artiest lag onderop", aldus een toeschouwer gisteravond tegen AT5. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen voor de twee slachtoffers.

Vervolg Wereldkerstcircus
De drie voorstellingen van het Wereldkerstcircus van vandaag gaan gewoon door. Van der Meijden laat verder weten dat er geen maatregelen zullen worden genomen. "Bij trapeze-acts wordt dat wel gedaan, maar bij dit type act kan dat niet."

Bij de aankomende shows zal er in plaats van 'Sky Angels' geen vervangende act komen. "Alle andere acts worden een stukje verlengd."

De bezoekers die de val tijdens de show hebben gezien, krijgen hun geld terug of kunnen naar een nieuwe voorstelling gaan.

Bekijk hier beelden van de show Sky Angels: