Darter Dekker overleeft op WK, Golvend Galjoen golft door

Op het wereldkampioenschap darts van de PDC heeft Jan Dekker zich met pijn en moeite geplaatst voor de tweede ronde. In de laatste eersterondepartij had Mr Coat het uiterst moeilijk met Ryan Joyce, die vorig jaar nota bene de kwartfinales haalde.

Het was allemaal niet best wat de heren lieten zien. Sterker nog, het was eigenlijk gewoon pijnlijk slecht en we moeten dan ook niet al teveel woorden vuilmaken aan dit potje. Het nieuwste kloontje van Michael van Gerwen won de eerste twee sets, maar gaf het ondanks een 118-finish vervolgens vakkundig uit handen.

Met een 87-finish begon Joyce goed aan set vijf en hij kwam er ook op 2-1, maar de Engelsman wist zich vanaf 83 na drie pijlen op 41 neer te zetten, ook een prestatie. Dekker profiteerde uiteraard niet, maar Joyce gooide drie matchdarts door het putje en de Nederlander gooide 90 uit, alvorens de beslissende leg alsnog te winnen - na nóg een gemiste matchdart van Joyce.

Ryan Joyce - Jan Dekker (Bron: PDC)
Ryan Joyce - Jan Dekker (Bron: PDC)

Justin Pipe had het eerder al veel te moeilijk met de 40-jarige Benjamin Pratnemer, de tweede Sloveen ooit op het WK. Pratnemer won zowaar twee van de eerste drie sets en in het vierde bedrijf kreeg hij matchdarts. Die gingen mis, Pipe won de set en pakte in de beslissende vijfde set met dubbel-9 alsnog de winst.

John Henderson opende zijn toernooi tegen James Richardson en in dat Schots-Engels onderonsje gunde de grote man zijn opponent in set één twee legs. Richardson won in set twee met een 106-finish de eerste leg, maar daarna was hij uiterst matig en het Golvend Galjoen kon de wedstrijd zonder verder legverlies afmaken.

Levende legende Steve Beaton, de man met de mooiste worp op aarde, beantwoordde een 142-finish van Kyle Anderson met een 107-finish voor winst in set één. In het tweede bedrijf gooide Beaton achter elkaar 170 en 133 uit, maar Anderson bleef bij en met 116 pakte hij de set. Set drie werd een eitje voor Beaton, waarna The Bronzed Adonis de wedstrijd met een wat meer lastige vierde set afmaakte.

John Henderson - James Richardson (Bron: PDC)
John Henderson - James Richardson (Bron: PDC)