Van Gerwen knikkert Klaasen uit WK, Nentjes ook onderuit

In het Londense Alexandra Palace is het wereldkampioenschap darts van de PDC van start gegaan. Niemand minder dan voormalig Lakeside-kampioen Jelle Klaasen opende het bal met een duel tegen de Noord-Ier Kevin Burness, met als inzet een plekje in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen.

Jelle Klaasen - Kevin Burness 3-1
Klaasen begon matig en ondanks een opleving verloor hij de eerste set. Vervolgens gooide Burness in de tweede set een stuk minder, waarna Klaasen set drie opende met een 152-finish. Burness gooide tussendoor even 102 uit, maar Klaasen pakte de set alsnog en kwam in de vierde set nauwelijks meer in de problemen: hij gooide het uit met een strakke 100-finish en won met 3-1.

Klaasen speelt in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen. Dat altijd gezellige onderonsje staat aan het einde van de vrijdagavond op het programma.

Jelle Klaasen - Kevin Burness (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Kevin Burness (Bron: PDC)

Geert Nentjes - Kim Huybrechts 2-3
Geert Nentjes is het op zijn tweede WK niet gelukt de tweede ronde te bereiken. De jonge darter uit Urk leek niet onder de indruk van Huybrechts, die echter via een 153-finish de eerste set won. Met onder meer een 111-finish sloeg Nentjes terug en hij trok de stand gelijk, waarna hij zich via een 100-finish in positie bracht om set drie te winnen.

De heren stonden niet geweldig te spelen, maar spannend was het wel en met een finish van 164 bracht Huybrechts zichzelf in stelling om op 2-2 te komen. Dat deed de Belg, waarna hij set vijf begon met een 112-finish en het uiteindelijk in de uiterst moeizame vierde leg afmaakte na een gemiste dubbel van Nentjes.

Geert Nentjes - Kim Huybrechts (Bron: PDC)
Geert Nentjes - Kim Huybrechts (Bron: PDC)

Luke Humphries - Devon Petersen 3-1
Een fenomenale wedstrijd was het niet, hoewel Petersen met een 94-finish wel knap de eerste set won. Ondanks een kans op een negendarter gaf de Zuid-Afrikaan de eerste leg van set twee weg, waarna Humphries via een 106- en 105-finish de set won. Petersen bleef zich verzetten, maar door 160 en 72 uit te gooien maakte Humphries het uiteindelijk af: 3-1.

Luke Humphries - Devon Petersen (Bron: PDC)
Luke Humphries - Devon Petersen (Bron: PDC)

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen 3-1
Van Gerwen won de eerste twee legs, maar begon uiterst moeizaam en met drie ijzersterke legs pakte Klaasen de eerste set. De twee worstelden zich naar 2-2 in set twee, waarna Van Gerwen gas gaf en 170 uitgooide voor setwinst. Niet veel later volgde een 130-finish, wat de genadeklap leek voor Klaasen. Het finishen ging voor beiden zo nu en dan moeilijk en voor het eerst in jaren gooide Van Gerwen géén 100+-gemiddelde, maar met een 88-finish op bullseye maakte de meervoudig kampioen het keurig af.

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)