Visual novel Root Film komt naar het Westen

PQube en Kadokawa Games kondigen aan dat Root Film naar het Westen komt voor Nintendo Switch en PlayStation 4. De visuele roman brengt de spelers terug naar de prefectuur Shimane, de locatie van de voorloper Root Letter.

Root Film gaat over een tv-serie, genaamd "Shimane Mystery Drama Project", die 10 jaar geleden om een onbekende reden werd geannuleerd. Om het project opnieuw op te starten, zijn drie teams bestaande uit een regisseur en een actrice gestart, waaronder de 23-jarige Rintaro Yagumo, het hoofdpersonage van het spel. Het gaat al snel mis als er een vreselijke moord wordt gepleegd.

Het intuïtie-systeem van Root Film stelt spelers in staat trefwoorden op te merken tijdens gesprekken. Eenmaal opgemerkt zijn die woorden essentieel voor onderzoeken en confrontaties. Nadat je voldoende trefwoorden hebt verzameld, kun je andere personages in de zogenoemde Max-modus confronteren om een mysterie op te lossen. In deze modus moet je vooraf voldoende bewijs hebben verzameld om de juiste gespreksopties uit een selectiescherm te kiezen.

Het Zapping-systeem laat je het perspectief van twee personages tegelijkertijd zien. Bepaalde gebeurtenissen kun je ervaren vanuit twee verschillende gezichtspunten. Dit zal een hulpmiddel zijn om de waarheid te achterhalen.