FOK! Wat een weer: voorlopig de laatste regen

Welkom!  

Er komt een weersverbetering aan. vandaag valt er op sommige plaatsen nog wat regen, maar daarna neemt een hogedrukgebied het heft in handen. Zodoende kunnen de kletsnatte gebieden in het noordwesten even bijkomen van al dat water. 

Gisteren zagen we een golvende storing die net ten zuiden van ons land passeerde. Helemaal ongeschonden komen we daar niet vandaan, want er ontstaan nieuwe golven in het front. Overdag was het in het zuiden en oosten geheel bewolkt en viel er af en toe regen. Niet zo vreselijk veel overigens. In een groot deel van het land bleef het droog, en aan het einde van de dag klaarde het zelfs nog wat op.

Vandaag ligt het regengebied nog geruime tijd over het westen en noorden, maar elders in het land wordt het langzaam droger. Ik denk dat de opklaringen wel beperkt blijven tot slechts af en toe een beetje zon. In de regen is het slechts een graad of 12. Als het even opklaart dan kan het zeker in het zuiden nog wel 17 graden worden. Er staat maar weinig wind.

De rest van de week is het overwegend droog en rustig met af en toe zon.

Fijne week!  


Meer weer op FOK!

Haarlem in rust (Foto: Stephan5)
Een mooie rustige avond. Foto is uit mijn archief. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.