Skateboardster Jacobs 4e op WK op olympisch onderdeel

Skateboardster Candy Jacobs is op het wereldkampioenschap street in São Paulo als vierde geëindigd. De 29-jarige Limburgse kwam met haar score van 16,2 punten niet echt in de buurt van het podium, maar liet wel weer zien goede kans te maken op plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar, als skateboarden in Tokyo met het onderdeel street debuteert.

Het werd een Braziliaans feestje, want de wereldtitel ging naar Pamela Rosa, afkomstig uit de buurt van São Paulo. Skateboarden is de sport waar met afstand de jongste deelneemsters van Tokyo 2020 te zien zullen zijn en dat bleek ook wel weer: Rayssa Leal, elf jaren jong, pakte het zilver, voor de Japanse Aori Nishimura. Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving bleven steken in de halve finales.

Bij de mannen was het voor Douwe Macaré voorbij in de kwartfinales en voor de Brazilianen zat een potje juichen er niet echt in: Kelvin Hoefler werd vierde. Nyjah Huston pakte namens de VS het goud, voor de Japanner Yuto Horigome en de Portugees Gustavo Ribeiro.

De vrouwenfinale in São Paulo (Bron: YouTube)

De mannenfinale in São Paulo (Bron: YouTube)