Simpele WTA-finales voor Pliskova, Hibino en Peterson

Tennissters Karolina Pliskova, Nao Hibino en Rebecca Peterson hebben zonder al te veel moeite in Azië een WTA-titel bij mogen schrijven. Voor alledrie de dames was de finale geen al te inspannende zaak.

In het Chinese Zhengzhou stond het grootste toernooi van de week op het programma, met een miljoen dollar aan prijzengeld. De winst ging naar de Tsjechische Karolina Pliskova, die zo haar vierde titel van het jaar pakte en de vijftiende uit haar loopbaan. In de finale was ze met 6-3, 6-2 te sterk voor de Kroatische Petra Martic, die naast haar tweede titel greep.

Het toernooi van Hiroshima werd een feestje voor de thuisfans. In de finale won Nao Hibino met 6-3, 6-2 van haar Japanse landgenote Misaki Doi, waardoor Hibino na Tashkent 2015 haar tweede titel wist te pakken in haar eerste finale in ruim twee jaar. Voor Doi blijft de teller op één staan: Luxemburg 2015, maar het was wel haar eerste WTA-finale in zo'n 3,5 jaar.

Tot slot keren we terug naar China en wel naar Nanchang, waar de 24-jarige Zweedse Rebecca Peterson haar eerste WTA-finale speelde. Elena Rybakina uit Kazachstan, na Boekarest 2019 bezig aan haar tweede WTA-finale, kon weinig potten breken: Peterson won met 6-2, 6-0, toevallig precies dezelfde cijfers waarmee Rybakina in juli de finale van het toernooi in Boekarest won.