Spaanse en Argentijnse basketballers naar halve finales WK

De basketballers van Spanje en Argentinië hebben zich in China geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap. De ploegen rekenden af met respectievelijk Polen en Servië.

De wedstrijd tussen Argentinië en Servië leek een kraker te kunnen worden en dat werd het ook. In Dongguan waren de Argentijnen in de eerste helft iets sterker, maar Servië kwam terug en pakte zelfs even een voorsprong. Dat was van korte duur: onder leiding van de 39-jarige captain Luis Scola, waarmee de legendarische ploeg van 2004 olympisch goud won, werd Servië overrompeld en de op voorhand misschien wel gevaarlijkste titelfavoriet ging er met 97-87 af.

Argentinië - Servië (Bron: YouTube)

Spanje zou het niet echt moeilijk mogen krijgen met Polen, dat na 1967 weer terug was op het WK. Toch liep dat anders: de Polen bleven bijzonder knap bij en pas dankzij een slotoffensief konden de Spanjaarden in Shanghai definitief afstand nemen van een van dé verrassingen van het WK: 90-78, onder meer dankzij 19 punten, 9 assists en 5 rebounds van Ricky Rubio.

Spanje - Polen (Bron: YouTube)