Drukte op de weg verwacht door wisselvallig weer

De zomervakantie is na dit weekend voor bijna iedereen voorbij en dat geldt ook voor de zomer. Het wordt vrij koel en licht wisselvallig weer kan extra verkeersdrukte veroorzaken. Tussen de buien door zijn er langere droge perioden en dat betekent dat je vaak droog blijft wanneer je op de fiets zit.

Zondag begint de meteorologische herfst en precies dan breekt een licht wisselvallige en vrij koele periode aan. Vandaag is het nog volop zonnig met 26 tot lokaal 31 graden, morgen komen de maxima op 19-21 graden uit. Dat betekent het einde van een regionale hittegolf en de start van een licht herfstachtige periode. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en enkele buien.

Extra verkeersdrukte door wisselvallig weer
Wie maandagochtend naar school of werk gaat kan in de kustgebieden rekenen op buien. Tijdens een enkele bui kan het wat steviger regenen. Zeker in de westelijke Randstad kan dit tot extra verkeersdrukte leiden. In het binnenland blijft het droog. In de loop van de ochtend neemt ook in het binnenland de buienkans toe en krijgt het hele land met enkele buien te maken. Met ’s middags 18-20 graden zijn de maxima vrij normaal voor begin september.

Dinsdag hebben forensen geluk, want het blijft droog. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het wordt 19 tot 22 graden. Het is dus heerlijk weer om in de pauze buiten te zijn, of een uitstapje te maken als je vrij bent.

Vanaf woensdag is dagelijks kans op buien. Tussendoor zijn er droge dagdelen. De timing van de buien zal bepalen hoeverre de ochtend- en avondspits in het water vallen. Met 17-20 graden is het vrij koel, maar tussen de buien door en in het zonnetje is het met dit weer heel aangenaam.

Drukte op de weg verwacht door wisselvallig weer (Foto: FOK!)
Drukte op de weg verwacht door wisselvallig weer (Foto: FOK!)