Malen verlengt contact bij PSV met vijf jaar

PSV heeft het contract van Donyell Malen opengebroken tot medio 2024, eerder liep het contract van de aanvaller tot 2020. PSV was al een tijdje met de aanvaller in gesprek over een nieuwe verbintenis. "Ik weet zeker dat ik hier nog veel kan leren”, zegt de jeugdinternational van Oranje.

Malen gaf recent al diverse keren aan dat het wel goed zou komen met zijn contractverlenging. Hij heeft nu daad bij het woord gevoegd. Voor Malen liggen dit seizoen bij PSV veel kansen om definitief door te breken als basisspeler. Spits Luuk de Jong is al vertrokken; daarnaast is het bijzonder onrustig rond Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Gaston Pereiro.

Technisch manager John de Jong van PSV is onder de indruk van de ontwikkeling van Malen: "Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt. Hij is snel, vaardig en doelgericht. Dat is een combinatie die je niet vaak tegenkomt."

Malen staat voor zijn derde seizoen bij PSV, dat hem medio 2017 overnam van Arsenal. Het afgelopen seizoen was hij hoofdzakelijk als invaller als goed voor tien doelpunten. "Speeltijd moet je zelf afdwingen”, stelt Malen realistisch. "Als voetballer heb je niets te eisen, je moet laten zien dat je er klaar voor bent. Iedere dag weer. Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter."