Trump schrijft geschiedenis met bezoekje Noord-Korea

Voor het eerst in de geschiedenis zet een Amerikaanse president voet op Noord-Koreaanse bodem. Leider Kim Jong-un leek extatisch op het moment dat Donald Trump zijn stappen over de betonnen blokken zette, via de gedemilitariseerde zone, richting Noord-Korea.


Trump doet wat geen andere president van de VS deed (Bron: Youtube)

"Ik geloof dat dit een uiting is van onze bereidheid om afscheid te nemen van een ongelukkig verleden en te beginnen aan een nieuwe toekomst’’, zegt Kim Jong-un, die dit gebaar van Trump ziet als een grote overwinning voor zichzelf. Hij heeft tenslotte een 'vriendschap' met de Verenigde Staten weten te creëren.

Deze, inmiddels derde, ontmoeting tussen beide staatshoofden heeft verder weinig om het lijf. Beide landen zijn nog in gesprek met elkaar over de nucleaire ambities van het communistische land en het verlichten van de sancties die de Verenigde Staten het land heeft opgelegd.

Niettemin geeft dit Kim Jong-un weer veel aanzien in de wereld en voor Trump is dit een prima fotomoment, op het moment dat de race om het Witte Huis weer losbarst. Daarnaast aast Trump ook nog op de Nobelprijs van de Vrede, iets waar hij niet alleen in Noord-Korea hard aan werkt. Ook in het Midden-Oosten is de VS druk bezig met het oplossen van het Israël-Palestijnenprobleem.