Hubert wint F2-sprintrace Frankrijk, De Vries valt tegen

Anthoine Hubert heeft zijn tweede zege in de Formule 2 te pakken. Nadat de Fransman in Monaco won was hij ook in eigen land op het circuit van Paul Ricard de beste in de sprintrace van zondag.

Polesitter Hubert behield bij de start de leiding, Jack Aitken schoot van plek zes naar voren en nam de tweede stek in beslag, voor Juan Manuel Correa en Nicholas Latifi. Nyck de Vries vertrok niet zo best vanaf zijn achtste plek en viel een plaats terug achter Nobuharu Matsushita.

Correa wist Aitken na een paar ronden te verrassen en nam zo knap plek twee over, waarna ook Zhou Guanyu voorbij de Brit ging. De Vries reed halverwege voorbij Matsushita en nam ook Louis Deletraz te grazen, waarna hij zijn pijlen kon richten op de voor hem rijdende Sergio Sette Camara.

De Vries had het in de vooraan bijzonder weinig enerverende slotfase flink lastig: Deletraz pakte zijn zevende plek weer terug en twee ronden voor het einde ging ook Callum Ilott er voorbij. De zege van Hubert kwam geen seconde meer in gevaar, Correa en Zhou completeerden het podium, De Vries eindigde als tiende nadat ook Matsushita hem passeerde.