De Vries boekt dominante F2-zege in Frankrijk

Nyck de Vries heeft op het Franse circuit van Paul Ricard de Formule 2-hoofdrace van het weekeinde gewonnen. De Nederlandse ART-coureur was vooral in de slotfase dominant en pakte zo ook de leiding in het kampioenschap over van Nicholas Latifi.

De Vries kende een wereldstart en profiteerde optimaal van de wat matige start van polesitter Sergio Sette Camara, waardoor Jack Aitken ook iets in moest houden. De Nederlander vertrok van plek vier en dook als leider de eerste bocht in, voor Aitken, Sette Camara en Zhou Guanyou. Al snel werd de race even geneutraliseerd: Sean Gelael knalde vol in de auto van teamgenoot Mick Schumacher, voor Ralph Boschung en Nikita Mazepin was de race ook voorbij en Dorian Boccolacci kwam stil te staan.

Bij de herstart behield De Vries de leiding, voor Aitken en Sette Camara, die in de achtste ronde hun verplichte pitstop kwamen maken. De Nederlander perste nog even alles uit zijn zachte banden en kwam een ronde later ook naar binnen, maar hij kwam nét achter Aitken de baan weer op. Dat duurde niet lang en een paar bochten later ging De Vries er op de DRS weer voorbij. Zo lag hij lang op de zesde plek, achter mannen die nog moesten stoppen en dat vanaf tien ronden voor het einde deden.

Luca Ghiotto was de laatste die naar binnen kwam en hij leek aan te kunnen vallen, maar een aanvaring met Juan Manuel Correa maakte een einde aan Ghiotto's race. Achter de wegrijdende De Vries duelleerden Sette Camara en Aitken om de tweede plek, waarbij de Braziliaan die strijd won. Aitken completeerde het podium, voor Zhou en Latifi.

Zondagochtend om 11:25 uur staat de sprintrace gepland.