Afellay: "Ik plak nog geen datum op mijn rentree"

Eerder vandaag zette Ibrahim Afellay zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis bij PSV. De middenvelder durft nog niet te zeggen wanneer hij zijn rentree zal maken, hij speelde al sinds december 2017 geen officiële wedstrijd meer.

"Ik plak nog geen datum op mijn rentree, omdat ik al een lange periode niet gespeeld heb en zeker nog een aantal trainingen nodig heb. Ik wil geen speculaties en me vrij op mijn terugkeer kunnen richten", zo lezen we op de site van het Eindhovens Dagblad.

Afellay keerde vorig seizoen terug bij PSV om te revalideren, hij draaide sindsdien mee bij onder 19. De samenwerking beviel zo goed dat de bijna fitte speler nu deel uitmaakt van de A-selectie en vandaag voor een verblijf van zeker een seizoen tekende. "Er is op een aantal fronten veel veranderd bij PSV, met name als je kijkt naar de professionaliteit. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding en data. Tegelijkertijd is het een club waar mensen al heel lang werken en dat maakt de aanpassing makkelijk. Dit is de omgeving waar ik ben opgegroeid als speler en voor mij was het dus vanzelfsprekend om hier te revalideren."

De revalidatie was geen makkelijke periode voor de middenvelder. "Ja, het was soms zwaar. Toch heb ik altijd het geloof gehouden dat ik kon terugkeren."

"Over mijn plek in het elftal hebben we het gehad, maar het zal soms misschien ook afhangen van de tegenstander hoe ik kan spelen. Het kan eventueel ook hangend aan de zijkant", zo vertelde Afellay tijdens de persconferentie.

Afellay: "Ik plak nog geen datum op mijn rentree" (Pro Shots / PSV Media )
Afellay: "Ik plak nog geen datum op mijn rentree" (Pro Shots / PSV Media )