PVV stelt kamervragen over moordenaar 68-jarige vrouw

De man die de 68-jarige Rinia Chitanie in Amsterdam aanrandde en mishandelde met de dood tot gevolg, verkeert volgens zijn advocaat in een psychose. Het zou om een statushouder gaan, en dus trekt de PVV direct aan de bel in de Tweede Kamer, zo laat de partij via een persbericht weten.

Zo willen de leden Fritsma, Markuszower en Wilders van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie weten wanneer de man in Nederland werd toegelaten, wat zijn nationaliteit is en hoe het mogelijk is dat 'deze gevaarlijke gek door de screening gekomen is'. Verder willen ze de garantie dat de verblijfsvergunning van 'dit beest' wordt ingetrokken en als dat niet het geval is willen ze weten waarom niet. 

Voorts willen ze weten hoe de staatssecretaris van plan is om aan de nabestaanden van het slachtoffer uit te leggen dat Nederland achter het opengrenzenbeleid blijft staan, ondanks het feit dat er kennelijk geen enkel besef bij de regering lijkt te bestaan welk tuig er allemaal binnengelaten wordt. 

Uiteraard komt het paradepaardje van de PVV aan bod: De partij wil weten of het kabinet bereid is om onmiddellijk alle grenzen te sluiten voor alle asielzoekers en migranten uit islamitische landen en zo niet, waarom niet. Tot slot komt de vraag voorbij of het kabinet bereid is om alle asielzoekers en statushouders die een misdrijf hebben gepleegd uit Nederland te verwijderen en zo niet, waarom niet.