Last Oasis gaat 3 september naar Steam Early Access

Indie-ontwikkelaar Donkey Crew heeft vandaag de releasedatum voor Early Access onthuld voor Last Oasis door middel van een nieuwe trailer tijdens de PC Gaming Show op E3.

Last Oasis speelt zich duizenden jaren in de toekomst af en laat zien hoe strijdende clans vechten over hulpbronnen, territorium en allianties in een nieuwe wereld. Een catastrofale gebeurtenis heeft de rotatie van de aarde tot staan gebracht en de maan vernietigd, waardoor de planeet in twee extreme en ongastvrije omgevingen is verdeeld. De kant die naar de zon kijkt is een dorre woestenij. De andere is in eeuwig ijs en duisternis geworpen. Het enige bewoonbare gebied is een kleine strook land tussen woestijn en ijs, en dat beweegt langzaam terwijl de aarde rond de zon draait. Een dag duurt nu een jaar en om te overleven hebben de overlevenden een grote wandelstad gebouwd: Flotill. Elke dag gaan er mensen van Flotilla naar de passerende Oases om de nodige middelen te verzamelen om de stad te laten lopen. Er komen er niet veel levend terug.

In Last Oasis nemen spelers de rol aan van de onwillig gekozen nomaden van Flotilla. Ze moeten middelen verzamelen en Walkers bouwen; opwaardeerbare, spinachtige, woodpunk-machines die nodig zijn voor reizen over de hele wereld, vechten, bouwen en oogsten.

Last Oasis gaat 3 september naar Steam Early Access.