MŁller wint DTM-race Misano, Frijns grijpt naast podium

Nico Müller heeft zijn tweede DTM-zege te pakken. Nadat hij in 2016 op de Norisring al eens de beste was ging de Zwitser er zondag in het Italiaanse Misano met de winst vandoor in de tweede race van het weekeinde.

Polesitter René Rast kende geen lekkere start en daar profiteerde Robin Frijns optimaal van door in duel met Müller de leiding te pakken. Daarachter kwam Rast in de clinch met Marco Wittmann, de winnaar van zaterdag, die daarbij zijn race gelijk tot een einde zag komen. Mike Rockenfeller, Timo Glock en Daniel Juncadella kwamen al gelijk naar binnen voor hun verplichte pitstop, hopend om via een safetycarsituatie ineens naar voren te kunnen schuiven.

Na een goed kwartier moest Frijns zijn leidende positie afstaan aan Rast en niet veel later kwam ook Müller langszij. Met die drie op kop en Loïc Duval en Jonathan Aberdein erachter reden er zo vijf Audi's in de top-5. Duval tikte Frijns vervolgens in de rondte, waardoor Philipp Eng en Joël Eriksson voorbij de Nederlander konden komen. Een paar minuten later kreeg Duval een drivethroughpenalty, terwijl Rast met een lekke band zijn pitstop kwam maken nadat hij de leiding verloor aan Müller.

Müller behield de leiding bij zijn pitstop, Eng reed zich voorbij Rast en Pietro Fittipaldi - die al vroeg naar binnen was gekomen - reed tussen Rast en Frijns. De Limburger ging met ruim drie minuten te gaan eindelijk voorbij aan de Braziliaan, maar het bleef bij de vierde plek, een paar tellen achter Rast. Müller pakte de winst, Eng kwam zeven seconden later als tweede over de streep.