Nederlandse waterpolosters boeken moeizame zege AustraliŽ bij World League

De Nederlandse waterpolosters hebben hun derde en laatste groepswedstrijd in het finaletoernooi van de World League gewonnen. In Boedapest won Oranje in een spannende wedstrijd met 8-7 (2-3, 4-2, 2-1, 0-1) van Australië.

Oranje kwam in het eerste kwart via een goal van Maud Megens op voorsprong, maar daarna kreeg Australië de overhand. De Australische waterpolosters liepen uit naar een voorsprong van 3-1. In het tweede kwart nam Australië nog een voorsprong van 4-2, waarna Nederland sterk terug kwam in de wedstrijd. Oranje nam de wedstrijd in handen en liepen uit naar een 6-4 voorsprong.

Aan het eind van het derde kwart had Nederland een 8-6 voorsprong. Toch gaven de Australische waterpolosters niet op en wisten in het vierde kwart terug te komen tot 8-7, maar verder kwam Australië niet.

Door de zege eindigt Nederland achter Italië als tweede in de poule en ontloopt het in de kwartfinales wereldkampioen Amerika en Rusland. De winnaar van dit toernooi krijgt een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio.