Löw mist EK-kwalificatieduels Duitsland door ziekenhuisopname

Joachim Löw zal de komende interlands van het Duitse nationale elftal voor de TV bekijken in plaats van op de reservebank. De bondscoach van Die Mannschaft ligt in het ziekenhuis vanwege een vernauwing in een slagader, volgens de Duitse voetbalbond opgelopen door een 'sportongeluk'. Assistent Marcus Sorg vervangt hem samen met keeperstrainer Andy Köpke.

Löw mist de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (8 juni) en Estland (11 juni). "Ik voel me weer goed, maar moet de komende weken rust houden", vertelt de 59-jarige oefenmeester op de website van de DFB. "Ik heb continu contact met mijn technische staf. Marcus, Andy en Oliver Bierhoff (technisch directeur, red.) hebben veel ervaring. Samen kunnen we deze periode overbruggen."

Bierhoff benadrukt dat de gezondheid van Löw nu voorop staat. "Het belangrijkste is dat Jogi er weer helemaal bovenop komt. Ik begrijp dat hij het liefst meteen weer het trainingsveld op gaat, maar soms is het beter om jezelf te sparen. Marcus en Andy weten wat er gevraagd wordt en kennen het team goed."