Waarom werd er geschoten op de Putselaan in Rotterdam?

In de vroege donderdagochtend, even voor 04:00 uur, werd de Putselaan in Rotterdam opgeschrikt door een paar heftige knallen. Er bleek een aantal keer op de rolluiken van een horecagelegenheid te zijn geschoten. Hoewel niemand gewond raakte, is het natuurlijk heel zorgelijk dat er 's nachts kogels door de straten vliegen. De politie is op zoek naar beelden die mogelijk kunnen bijdragen aan het onderzoek en naar mensen die meer informatie hebben.

De bewuste kogelgaten (Foto: Politie.nl)
De bewuste kogelgaten (Foto: Politie.nl)

Verschillende mensen belden vannacht de politie toen zij knallen hoorden waarvan ze dachten dat het schoten waren. Agenten gingen er snel naartoe en vonden een aantal hulzen. In het luik voor het café zaten gaten. Een onderzoek in de omgeving naar mogelijke daders leverde op dat moment niets op. Forensische opsporing en een explosievenhond, getraind op het vinden van wapens en munitie, onderzochten het pand en de omgeving.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche onderzoekt het incident en heeft al een aantal getuigen gesproken. Zij vertellen onder andere over een zwarte auto, mogelijk een Audi, die zou zijn weggereden na de schoten. Als er mensen zijn die camerabeelden hebben van de omgeving van de Putselaan/Transvaalstraat, waar mogelijk iets op staat wat te maken kan hebben met deze zaak, dan hoort de politie dat graag. Ook anderen die informatie hebben over het incident vannacht, of mogelijke betrokkenen, roept de politie op om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000.

Informatie is van levensbelang
Informatie kan van levensbelang zijn, zeker als het gaat om zware criminaliteit zoals schietincidenten. Als u meer weet over achtergronden, betrokkenen of verbanden, wil de politie graag met u in gesprek. Dit gesprek is vanaf het eerste moment strikt vertrouwelijk. Weet u van een ernstig misdrijf dat heeft plaatsgevonden of gaat plaatsvinden of hebt u hierover sterke vermoedens? Dan kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen via telefoonnummer 079-3458 999. Hier vindt u meer informatie over dit team.