Onenigheid in top FvD

Volgens tweede man Henk Otten van Forum voor Democratie (FvD) eist Thierry Baudet teveel de aandacht op en voert hij een te rechtse koers. Henk Otten is vanaf volgende maand voorzitter van de fractie van FvD in de Eerste Kamer en stond aan de wieg van FvD.

Otten heeft in een interview met het NRC gezegd dat hij zich stoort aan Baudets hang naar identiteitspolitiek en dat hij zich ergerde aan de overwinningsrede op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen. Vooral het: 'de politieke partij "gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt”, stoort Otten.

Otten geeft ook aan dat het naar rechts opschuiven van FvD andere Fvd'ers hindert: "Baudet moet onze mensen niet nodeloos in de wind zetten.” Hij vindt ook dat de politiek van FvD nuchterder, zakelijker en oplossingsgerichter moet zijn.

Over de Europese Unie verschilt Otten ook van mening met Baudet. Otten is wel in voor nauwe economische samenwerking, terwijl Baudet vindt dat Nederland de Unie zo snel mogelijk moet verlaten.

Het meldpunt voor ’linkse indoctrinatie in het onderwijs’ is Otten tenslotte ook een doorn in het oog: "Dat heeft toch iets van een kliklijn”, is de mening van Otten.