Ruime zeges vrouwen Twente en PSV in kampioensgroep

De voetbalsters van FC Twente en PSV hebben een prima wedstrijd in de kampioensgroep van de Eredivisie achter de rug. Beide teams boekten een ruime zege.

PSV speelde thuis tegne ADO Den Haag en kwam dankzij Aline Zeler al na zes minuten op voorsprong. Katja Snoeijs zorgde met haar achttiende goal van het seizoen na een half uur voor 2-0, Mauri van de Wetering bracht de ruststand op 3-0 en Naomi Pattiwael en Kayleigh van Dooren zorgden voor de 5-0 eindstand.

FC Twente trok naar Zwolle voor het duel met PEC, waar het dankzij Joëlle Smits al snel op 0-1 kwam. Renate Jansen was in acht minuten tijd twee keer trefzeker, Maxime Bennink deed namens PEC kort voor rust iets terug: 1-3. Jansen completeerde haar hattrick na een klein uur, drie minuten later gevolgd door de 1-5 van Smits.

In de B-groep won sc Heerenveen met 6-0 van Achilles'29, onder meer dankzij een hattrick van Quinty Sabajo. VV Alkmaar en Excelsior Barendrecht speelden gelijk met 2-2, allemaal gescoord in de eerste helft.