Luiten heeft top tien in zicht bij WGC-Mexico Championship

Joost Luiten staat na de tweede ronde van het WGC-Mexico Championship op een gedeelde dertiende plaats. De Nederlandse golfer kende een uitstekende tweede ronde met een ronde van 67 (-4) slagen. Luiten heeft nu zeven slagen achterstand op tweevoudig toernooiwinnaar Dustin Johnson uit de VS.

Luiten begon op de tiende hole. Op zijn eerste negen holes maakte de 33-jarige golfer één birdie en één bogey. Van de tiende hole ging het lopen voor de Nederlander. Hij maakte vier birdies op rij, hole 1 tot en met 4. Met een bogey op 5 kwam een einde aan zijn birdie reeks, maar op de negende hole en zijn achttiende van de dag maakte Luiten nog een birdie en kwam uit op een ronde van 67 slagen.

Op de baan van Chapultepec Golf Club staat Johnson aan de leiding. De tweevoudig toernooiwinnaar heeft een voorsprong van twee slagen op Matt Kuchar en Rory McIlroy, die na de eerste dag aan de leiding staat. Ook Tiger Woods doet mee aan dit toernooi. De Amerikaanse golflegende had een moeilijke eerste ronde met levelpar, maar kende net zoals Luiten een goede tweede dag met een ronde van 66 slagen. Woods staat op een gedeelde achtste plaats, met één slag voorsprong op Luiten.

Bij het toernooi zijn de beste 75 spelers van de wereld aanwezig. Het prijzengeld bedraagt 10,25 miljoen dollar, zo’n 9 miljoen euro.

Hoogtepunten tweede ronde WGC-Mexico Championship (Bron: YouTube)