Intertoys failliet

Intertoys is failliet verklaard. De winkels van de speelgoedketen blijven voorlopig open. Curatoren werken aan een doorstart van het bedrijf. Volgens NU.nl betekent het faillissement dat er geen schulden meer worden terugbetaald. Nu worden er nog verplichtingen afgewikkeld en bezittingen verkocht. Bij een doorstart willen de curatoren zoveel mogelijk werkgelegenheid, winkels en franchisenemers behouden.

Personeel hoeft zich nu geen zorgen te maken om hun salaris. De 3200 medewerkers van het concern worden gewoon uitbetaald. Intertoys stelt op haar website ook klanten gerust. Zo worden bestellingen nog gewoon geleverd en kan speelgoed nog geruild worden. Dit kan niet meer als het met een cadeaukaart is aangeschaft. Het blijft voorlopig wel mogelijk om producten te kopen of bestellen met de cadeaukaart van Intertoys.

Winkelverkoop gehalveerd
In de afgelopen tien jaar is de verkoop in de speelgoedwinkels gehalveerd. Dit is uiteindelijk ook de reden geweest om uitstel van betaling aan te vragen. 'Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers, maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren', zegt Roland Armbruster, CEO van Intertoys.

Intertoys failliet
Intertoys failliet