Spaanse nachtclubeigenaar doodgeschoten

In Marbella is vannacht voor zijn huis in San Pedro de Alcantara een 49-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer is Marco Yaqout, een van oorsprong Marokkaanse man met de Spaanse nationaliteit zo melden Spaanse media. De man was bekend in Marbella vanwege meerdere uitgaansgelegenheden die hij in zijn bezit had in Puerto Banus.

De liquidatie vond vannacht rond 03:25 uur plaats voor de villa van Marco in de wijk Las Petunias in San Pedro de Alcantara. Terwijl hij kwam aanrijden in zijn Bentley en de auto in zijn garage wilde parkeren werd hij minstens twintig keer beschoten. Marco zou nog geprobeerd hebben om via de bijrijderskant uit de auto te komen maar dit lukte hem niet meer. De dader of daders hebben zich waarschijnlijk verscholen gehouden achter een naastgelegen vuilcontainer. Een voorbijganger die hem dood in zijn auto zag liggen heeft vervolgens de politie gewaarschuwd.

Marco Yaqout was een bekend figuur in Marbella. Hij woonde daar al vele jaren en bezat meerdere uitgaansgelegenheden in de haven van Puerto Banus. Zo was Marco Yaqout onder andere de eigenaar van shishalounge Rotana, café/bar Portside en nachtclub Tibu. Waarom hij werd doodgeschoten is nog niet bekend, de politie onderzoekt de zaak.