FOK! Wat een weer: bewolkt en buiig

Vandaag is het overwegend bewolkt en kan er plaatselijk lichte motregen vallen. Vooral in het zuiden kan de zon in de ochtend nog af en toe te zien zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, in het zuidoosten blijft de temperatuur met 6°C wat achter. De west- tot zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen bewolkt en kan er lokaal motregen vallen. De minimumtemperaturen liggen tussen 4°C in het zuidoosten en 7°C in aan zee. De wind is zuidwestelijk en matig, boven het IJsselmeer vrij krachtig en aan zee krachtig.

Woensdag overdag verandert er nog niet veel in het weerbeeld. In de avond trekt echter een regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur komt uit rond 8°C. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig en in het noordwestelijk kustgebied hard, 7 Bft.

Donderdag regen, later enkele (winterse) buien. Daarna overgang naar een vrij koud weertype. Vrijdag en zaterdag is het overwegend droog, begin volgende week neemt de kans op (winterse) neerslag iets toe. (Bron: KNMI)

Een zonnetje tussen de hagelbuitjes door  (Foto: DJMO)
Een zonnetje tussen de hagelbuitjes door (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!