Kelderman: Ik had ander programma in mijn hoofd

Wilco Kelderman vertrekt in de Giro d'Italia als meesterknecht van Tom Dumoulin. Ook komt de 27-jarige Veenendaler aan de start van de Tour de France. Daar zal hij ook waarschijnlijk in dienst moeten rijden van zijn landgenoot Dumoulin.

"Ik had een ander programma in mijn hoofd, maar toen Tom besloot de Giro te rijden wist ik wel dat het dit scenario zou worden'', vertelde Kelderman bij de ploegpresentatie van Team Sunweb.

Kelderman zal niet met tegenzin in dienst rijden van Dumoulin in de Italiaanse rittenkoers, maar toch was hij in eerste instantie niet blij met het programma wat hij kreeg van zijn team. "Ik zie het als een kans. Eerst was ik er niet 'happy' mee. Maar ik realiseer me ook dat er genoeg wedstrijden zijn waarin ik wel voor eigen succes mag gaan. In Parijs-Nice bijvoorbeeld of de Ronde van Catalonië. Maar in de grote rondes rijd ik vaak als de tweede of derde man. Het past misschien ook wel een beetje bij me. In de schaduw functioneer ik vaak het beste."

Kelderman komt niet aan de start van de Vuelta a España. In 2017 had hij lange tijd uitzicht op het eindpodium, maar eindige Kelderman uiteindelijk op een vierde plaats op 24 seconden van de nummer drie. In de laatste editie moest hij genoegen nemen met een tiende plaats.