Rugbyers Fiji overtuigend naar winst in Sevens Series Kaapstad

De rugbyers van Fiji hebben in Kaapstad het tweede toernooi van de Sevens Series gewonnen. De ploeg won in de finale van de Verenigde Staten, die door twee opeenvolgende tweede plekken wel de leiding overnemen in het klassement.

Fiji begon met zeer ruime zeges op Frankrijk (50-0) en Kenia (38-7), waarna Engeland in het derde groepsduel met 21-19 geklopt werd. Via het verrassende Spanje (46-7) en Zuid-Afrika (17-12) haalde de ploeg vervolgens de finale. De VS haalde uit tegen Japan (54-0), klopte Spanje met 38-17 en won vervolgens met 31-14 van Argentinië. Na winst op Engeland (19-12) en een verrassend ruime zege op Nieuw-Zeeland (31-12) stonden ook zij vervolgens in de eindstrijd.

Kalione Nasoko opende de score al snel met een lange run, eindigend in een try. Vilimoni Botitu tekende voor de tweede try voor Fiji, nadat hij een Amerikaanse pass handig onderschepte. Drie minuten later ramde hij zichzelf nog eens door de verdedigng, waardoor de volgende try een feit was. Ben Pinkelman deed met twee Amerikaanse tries nog wel wat terug, maar het mocht na de 17-0 ruststand niet meer baten: 29-15.

Fiji won vorig jaar vijf van de tien toernooien in de Sevens Series, maar eindigde door wisselvallige prestaties toch als tweede achter het veel meer stabiele Zuid-Afrika.

De hoogtepunten van de finaledag in Kaapstad (Bron: YouTube)