Poolspelers VS vergroten voorsprong op Europa in Mosconi Cup

Team VS heeft de voorsprong op Team Europa in de strijd om de Mosconi Cup vergroot. Op openingsavond dinsdag wonnen de poolbiljarters uit Amerika drie van de vijf partijen. Dag twee werd ook door de Verenigde Staten met 3-2 gewonnen, waardoor het team nu 6-4 voor staat. 

De Verenigde Staten wisten in 2009 voor het laatst de Mosconi Cup te winnen. De laatste vijf jaar ging de beker met grote cijfers naar Europa toe. 

De avond in Ally Pally werd geopend door Jayson Shaw en Shane van Boening. Shaw wist de partij 9ball met 5-2 te winnen en bezorgde Europa een goede start. Niels Feijen verloor vervolgens samen met Alexander Kazakis met 5-3 van Van Boening en Skyler Woodward. Feijen verloor dinsdagavond ook al zijn enkelspel. 

De Oostenrijker Albin Ouschan won met 5-3 van Corey Deuel om Europa weer op gelijke hoogte te brengen. Het werd uiteindelijk een Amerikaans feestje doordat de Amerikanen het volgende dubbel- en enkelspel wisten te winnen. 

Op donderdagavond gaat het toernooi verder. De Mosconi Cup is vanaf 19.30 live te zien op Ziggo Sport. Het team dat als eerste elf partijen wint, mag zich de winnaar van de Mosconi Cup noemen.